Skocz do zawartości
  • 0

Licznyj znak z allegro

tasiek

Pytanie

Napisano

Na allegro pojawiła się taka oto blaszka. Jedna strona jasna 201 pułk ale z drugiej strony nie potrafię jej rozszyfrować. Proszę o pomoc.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na allegro pojawiła się taka oto blaszka. Jedna strona jasna 201 pułk ale z drugiej strony nie potrafię jej rozszyfrować. Proszę o pomoc.

Napisano
Spotkałem się że po drugiej stronie była wybite większe związek taktyczny pod który podlegała dana jednostka. Ale w tym wypadku to wygląda tak.
201-й пехотный Потийский полк - podlega pod
51-я пехотная дивизия - w ramach
2-й Кавказский армейский корпус
Napisano
Czyli nic nie pasuje.
Widziałem kilka blaszek 201. Jedna była też dwustronna. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=177996#177999 ale tej nie mogę rozszyfrować
Napisano
ЛИБАВСКАЯ КРЕПОСТЬ (1892 - 1914)
ЛИБАВСКИЙ КРЕПОСТНОЙ ПЕХОТНЫЙ ПОЛК (1892 - 1909). До 1906 г. - Либавский крепостной пехотный батальон. Ф. 3254, 54 ед. хр., 1893 - 1910 гг., оп. 1

30 августа 1892 г. утвержден проект постройки крепости для охраны границ Балтийского побережья. 1 мая 1895 г. сформирован Штаб крепости. В 1908 г. принято решение об упразднении крепости, но фактически она существовала до 1914.

Prawdopodobnie chodzi o Libawskij Kriepostnyj piechotnyj połk/do 1906 Libawskij Kriepostnyj piechotnyj batalon/
Napisano

Na początku brałem też pod uwagę to że może to być kolejny przykład współczesnej radosnej twórczości. Wstawiam jednak dla porównania inną tym razem jednostronną blaszkę 201. Ta z allegro wygląda na dobrą przynajmniej z jednej strony. Czcionka nie jest identyczna ale cyfry są dość charakterystyczne np. pionowe kreski przy 2. Tylko te bicia z drugiej strony. Coś mi tu nie pasuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie