skolcio Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Witam!Po powrocie z wakacji postanowiłem zamieścić na forum krótki przewodnik ze zdjęciami i informacjami, o muzeach i miejscach wartych odwiedzenia. :)Miłego oglądania.
skolcio Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Na początek zamieszczam mapkę Normandii ze zaznaczonymi konkretnymi miejscami na której będę się opierał w numeracji.
skolcio Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Nr. 1 Cap de la Hague. Pozostałości niemieckich umocnień. Na zdjęciu widoczny jeden z wielu schronów. Zamieszczam zdjęcie tylko tego ponieważ jako jedyny jest on dostępny do wejścia, reszta znajduje się na prywatnych polach.
skolcio Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Potykacze i drut kolczasty służą obecnie jako fragmenty ogrodzenia. Na zdjęciu jeden z nich.
skolcio Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Nr. 2 QUINEVILLEZnajduje sie tam Memorial de la Liberte Retrouvee. Muzeum składające się głównie z dioram. Wstęp - 6 EuroFotek nie mogę zamieścić ze względu na to że nie było dozwolone fotografowanie.
skolcio Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Nr. 3 Bateria dział w SAINT-MARCOUF-DE-L'ISLEPo części odrestaurowana bateria dział. Wstęp ok 5 euro.
skolcio Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Nr. 4 Bateria dział AZEVILLEOdrestaurowana i udostępniona bateria dział. Wyróżnia ja możliwość zwiedzania podziemnych korytarzy ciągnących się miedzy schronami. Wstęp 4.20 Euro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.