NIRVANA26 Napisano 15 Lipiec 2009 Autor Napisano 15 Lipiec 2009 Planuje kupic swoja pierwsze wykrywke-narazie kozystalem tylko z pozyczonej (kompel sam zmontowal). Prosze o rade co zakopic. Poniewaz to moj pierwszy wykrywacz-raczej cos niezbyt skaplikowany powinien byc. Interesuja mnie przedewszystkim drobne przedmioty typu monety ordery medaliki. Prosze o sugestie. Niestety mam bardzo ograniczony budzet(do 1000max.) :( z gory dziekuje za wszystkie sugestie
zoltek111 Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 Garrett ace 250Fisher f2Whites 5900/6000 (używany))Whites prizm IIIRutus Solaris (używany)
zoltek111 Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 bo nowych nie robią za to są inne nowe modele które je zastąpiły ale z 1000pln to cię na nie nie stać .Polecam ci gareta lub fishera prostota obsługi ale żeby obojętnie jaki wykrywacz działał polecam przeczytać od niego instrukcję obsługi tak z pięć razy .
otrong Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 bo nie kupisz nowego zarówno Solarisa i Whites`a 5900 w twoim budżecie, ale spokojnie możesz zainwestować w ACE 250 od Garretta - myślę że mogę śmiało powiedzieć że większość poszukiwaczy z młodszego pokolenia od niego zaczynało. Z doświadczenia mogę Ci go polecić na początek do nauczenia się podstaw.Z teoretycznego punktu widzenia zgadzam się że f2 będzie też dobry - ponieważ wielu użytkowników go posiada i sobie chwali.Pzdr
NIRVANA26 Napisano 15 Lipiec 2009 Autor Napisano 15 Lipiec 2009 Dzieki Panowie! Pierwszy raz zwracam sie na tym forum do kogos-i widze ze mozna na was liczyc:) a instrukcje juz zaczolem w necie czytac(ACE) I widze ze pewnie troche zajmie same ustawienie go hehe. Wielkie dzieki jeszcze raz. Udanych poszukiwan zycze:)
NIRVANA26 Napisano 15 Lipiec 2009 Autor Napisano 15 Lipiec 2009 A jeszcze tylko spytam o rutusa-bo juz ktos mi go wczesniej polecal-co myslicie?
dzieci3 Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 Wez nowy,z używanymi różnie bywa tak jak z ludzmi zresztą.Pzdr.
Cowboys From Hell Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 Na drobnice Garret ace 250 (i dobre pole).PZDR
SaperDębica Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 w 1000zl kupisz proxime uzywana ktora polecam
militariusz Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 Chodzę teraz z solarisem więc mogę co nieco napisać. Swoja przygodę zacząłem w zeszłym roku z ACE 150. Nauczyłem się nieco tego hobby, niestety kanarek to sprzęt który nie powala osiągami dlatego po roku zmieniłem na solarisa. Powiem krótko: szok! Domyślałem się że jest lepszy ale ze nie aż tak. Przykład: gdy miałem kanarka na polu kolo domu znalazłem 2 albo 3 monety. Gdy dostałem solarisa na tym samym wyszło..5 :) Różnicę 10cm się czuje od razu. Poza tym w solarisie masz jeszcze dwa tryby do militarki więc masz uniwersalna wykrywkę. Fakt, jest deczko skomplikowana ale ja już po pierwszym dniu wiedziałem co i jak. Tez kupiłem używkę ale przed kupnem obejrzałem zdjęcia że wszystko na miejscu. Dałem 850zł czyli cena nowego ACE 250 a sprzęt nieporównywalnie lepszy ;)
seeker Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 NIRVANA26, jeśli interesuje cię drobny kolor i na sprzęt możesz przeznaczyć do 1000zł, najlepszym wyborem będzie, jak koledzy wyżej pisali: Garret ACE 250 lub Fisher F2. Nie polecam Solarisa na początek. Najlepiej by były gdybyś dogadał się z kimś z forum, kto mieszka blisko ciebie i obejrzał, potestował inny wykrywacz niż twojego kolegi. Dodam jeszcze, że jeśli w grę wchodzą używane detektory, to polecam Tesoro.Pzdr
NIRVANA26 Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Napisano 16 Lipiec 2009 Wszystkim bardzo dziekuje za dobre rady. postanowilem przetestowac ace250 i solarisa-potem zdecyduje ktory bardziej mi pasuje.
papi Napisano 17 Lipiec 2009 Napisano 17 Lipiec 2009 ja mam solarisa od 4 lat i jestem bardzo zadowolony mysle ze to dobry sprzet i wmiare uniwersalny ale trzeba sie troszke nauczyc z nim smigac. mialem gareta 250 i po miesiacu sie go pozbylem (nie zeby byl nisprawny ) jakos nie moglem sobie z nim poradzic i mi jakaos nie lezal a bardzo sie wkurzalem jak koles idac 10m po mnie wyciagal fanty(ale to przed rutusem jeszcze).teraz kupuje xlt i jak mi bedzie lezal to solarisa bede sprzedawal ale tylko dla tego ze potrzebuje cos typowo na drobnice( no i troszke kasy nazbieralem a trzeba isc do przodu)mialem tez proxime ale tez sobie nie moglem poradzic producent twierdzil ze to wada cewki ale ja juz nie wiem co to bylo bo mi za duzo nerwow zepsul i go odeslalem mam nadzieje ze nie bede mial problemow z xlt bo mam jeszcze tma i solaris jako uzupelnienie zeby niczego nie przeoczyc .polecam solarisa POZDRAWIAM PAPI
majos Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 ace 250 na początek to chyba najlepszy wybór żebyś sie nie sparzył jak moze być przy rutusie ,zaczynaj stopniowo od mniej zawansowanych chyba że masz już troszke doświadczenia bo coś pisałeś, a i ace można łatwo sprzedać pozdro
mosin75 Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 do 1tys. zl. polecam zdecydowanie fishera F2,mysle ze bedzięsz bardziej zadowolony niz z gareta ace250,jest bardziej stabilny,lekki,i swietnie wywazony. menu smiesznie proste i bardzo czytelne.Pozatym tak to juz jest ze jezeli ktoś zaczyna ta zabawę to jest juz wierny jednemu producentowi.powyzej tys polecam zdecydowanie rutusa proxime lub wyższe modele fishera
karabin133 Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Cześć mam pytanie o wykrywkę.Jeśli chodzi o poszukiwania na militarkę i na monetki taki uniwersalny wykrywacz to jaka wykrywka będzie dobra rutus proxima czy ace 250 ? ;)Pozdro Karabin133
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.