talgo Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 witam jako że temat ten ostatnio mnie interesuje jestem ciekaw waszych opini na temat porównania tych dwóch w sumie nowych wykrywaczyjak wiadomo oby dwa wykrywacze mają wymienne cewki ale też nie zawsze się je wymieniaa jak jest z użytkowaniem czy faktycznie F70 ze zwoimi 13khz jest czulszy i dokładniejszy od X705 ze standardowa cewką 7.5khza jak z wyważenie czy tu równiez na korzyść F70
albertus32 Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 talgo, tez jestem ciekaw co koledzy napisza, dwa monetkowce, dobry sprzet, ciekaw jestem czy ktos odpowie, bo ze maja taka wiedze rzecz wiadoma, lecz wiadomo-wakacje...
VanWorden Napisano 14 Lipiec 2009 Napisano 14 Lipiec 2009 To nie do końca jest kwestia cewek - w X705 możesz w ten sposób zmienić częstotliwość pracy sprzętu, robiąc z jednego wykrywacza trzy. To już na starcie daje X705 przewagę, czyniąc go dość unikalnym wykrywaczem. Ergonomia też na korzyść X-Terry. Pisałem też już wiele razy, że nie ma na rynku wykrywacza który można by było tak rozłożyć. Jednak w takim zestawieniu jak piszesz talgo, to właśnie F70 będzie bardziej czuły. Inna sprawa może być po założeniu cewki 18ki do X705, ale zestawiałem go tylko z F75 a nie F70 więc głowy sobie nie dam uciąć. Myślę, że podobnie jak F75, F70 będzie czulszy od X705. Przewaga (i tak jeśli to raczej nieznaczna) jednak spadnie gdy trafisz na zakłócenia, słupy wysokiego napięcia czy generalnie trudny teren. X705 ma więcej możliwości usunięcia zakłóceń a w ostateczności radykalnej zmiany częstotliwości pracy. F70 jest jednak również świetnym monetkowcem i też jak najbardziej godnym polecenia.PozdrawiamVW
talgo Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Napisano 14 Lipiec 2009 a zachodzą jakies zmiany w F70 dając standardową cewke z F75lub DD
VanWorden Napisano 14 Lipiec 2009 Napisano 14 Lipiec 2009 Nic na korzyść raczej - masz nieco trudniejsze namierzanie za to sprzęt jest spokojniejszy w rudnym" gruncie. Na plus raczej w drugą stronę;)PozdrawiamVW
talgo Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Napisano 21 Lipiec 2009 po dwóch dniach przeglądania wszystkiego o tych 2 sprzętach aż mi się w głowie kręcia i tak nie wiem co kupić aby się przyjemnie chodziło hehea x705 jest stabilniejsza niż f70
VanWorden Napisano 21 Lipiec 2009 Napisano 21 Lipiec 2009 Nie ma łatwej odpowiedzi na to pytanie bo X70/705 to trzy wykrywacze w jednym i każda cewka zmienia właściwości sprzętu.Co masz na myśli pisząc stabilny"?PozdrawiamVW
talgo Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Napisano 22 Lipiec 2009 z tego co wyczytałem to fisher lubi się wzbudzać przy liniach wyskokiego napięcia nie wiem jak jest właśnie z terrą
VanWorden Napisano 22 Lipiec 2009 Napisano 22 Lipiec 2009 F70 jest stabilniejszy (w tym kontekście)od F75 ale X-Terra ma możliwość kontrolowania poziomu zakłóceń.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.