blackdog68 Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Napisano 11 Lipiec 2009 Witam.Dzisiaj będąc na poszukiwaniach trafiłem na gniazdo" z monetami i znalazłem carskie kopiejki,kreuzery,5 centów USA,2 szylingi, 20 groszówki międzywojenne, fenigi przedwojenne, fenigi ze swastyką, jakąś czechosłowacką monetę z lat 20 ub.wieku, 6 boratynek i kilka innych monet.W sumie ok.60 monet.Znalazłem również dwa guziki z orłem w koronieZnalazłem to w miejscu po byłej starej karczmie.Nie wiem czy to normalne że na terenie ok.2 metrów kwadratowych była taka zbieranina monet.Czy ktoś się spotkał z takim czymś?Znalazłem również coś w formie pucharu lub wazonu z mosiądzu lub brązu.Jak zrobię zdjęcia to wstawię.Pozdrawiam :)
Cowboys From Hell Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Wstaw kolego zdjęcia.Chciałbym trafić taką karczmę jak ty.PZDR
mlynek27 Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Zdarza się. Ostatnio w środku lasu 160 sztuk na 1 metrze kwadratowym.
HASAG40 Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 zdarza sie ja trafilem ostatnio 75monet polskich miedzywojennych od 1gr.az po 1zl(z klosami 1924) to w dolku 1x1m na innym terenie ok 10m 90monet pruskich a mniejszych po 10 20szt to bardzoooooo duzo sie zdazalo w moim przypadku to piaszczysty teren teraz jest tam las ale moglo byc tak ze w tym miejscu placono?lub jakas lawka byla gdzie po wyjsciu z karczmy mozna bylo sobie usiasc?a w piasku i w dodatku po pijaku to nie problem zgubic monete a nawet i orzelka:-)
pulkownikt Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Trafiłem podobne miejsce.Może obóz koncentracyjny? lublużny zbiór numizmatyka-amatora schowany ewentualnie oddany dzieciom do zabawy?pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.