Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
pierwszy - UK - Herbowy lub z logo jakiegoś pułku.
drugi - poczta pruska, pierwsza połowa XIXw (po 1815r).
czwarty - Kaisersliche Marine.

pozdrawiam!
Napisano
8total4 dzięki serdeczne za szybką pomoc. Nie orientujesz się może co to za guzik nr 3. Ja podejrzewam że to Polskiej Marynarki wojennej z okresu międzywojennego. pozdro.
Napisano
nie przypominam sobie abym widzial taki guzik między polskimi czy innymi.. (trójka)
orzeł wygląda kuricowato", na piersi jakby szachownica..
nie jest to guzik marynarki wojennej z IIRP, ewentualnie jak juz - jakas flota srodladowa, czy handlowa..
Pytanie tylko gdzie orzeł ma koronę?? myślę że IIRP to raczej nie jest, ewentualnie PRL lub zagraniczny..
Czy guzik jest jakoś sygnowany??

Podobnego orła uzywały np. Włochy..

musimy pamietac takze, iz w wielu krajach i okresach panowala moda na ciuchy marynarskie, wiec i hybrydy guzików się pojawiały..

pozdro!
Napisano
dzięki za info. tył guzika rozsypał mi się w ręce więc chyba długo leżał w ziemii. Brzeg guzika jest identyczny jak ten który wykopał Mariuszdziało porównaj: http://www.odkrywca.pl/guzior,655162.html#655162 pozdrawiam
  • 3 weeks later...
Napisano
8total4 co tak krótko tym razem może coś więcej na temat tego guzika? znalazłem go w miejscówce gdzie wychodzi sama prusaczyzna stąd ten domysł. Czasem trafi się cosik niemieckiego może to kriegsmarine? pozdrawiam kolegę
Napisano
pytales czy jest to guzik kaisersliche marine, wiec odpowiedzialem ze nie ;)

zerknij na www.knopfsammler.de zaznaczajac w suchen - samo marine/navy" a pozostale zakladki - egal/all"..

jest to raczej jakas flota handlowa badz stylizowany cywil, ale upewnic sie - nie zaszkodzi..

szkoda ze nie ma rewersu, on wiele by mogl podpowiedziec..
pozdrawiam!

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 20:31 31-07-2009

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie