Skocz do zawartości
  • 0

Zdobiona srebrna blaszka

Mj

Pytanie

Napisano

Witam zgromadzonych. Mam pytanie czy ktoś z Was spotkał się z podobną ozdóbką. Jest ona wykonana ze srebra o czym świadczy próba 900 na środku górnej krawędzi.Zastanawia mnie jednak fakt wybicia próby na awersie. Przy obu skośnych krawędziach przedmiot posiada dziurki w których pozostały śladowe ilości jakiejś tkaniny. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam zgromadzonych. Mam pytanie czy ktoś z Was spotkał się z podobną ozdóbką. Jest ona wykonana ze srebra o czym świadczy próba 900 na środku górnej krawędzi.Zastanawia mnie jednak fakt wybicia próby na awersie. Przy obu skośnych krawędziach przedmiot posiada dziurki w których pozostały śladowe ilości jakiejś tkaniny. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Napisano
Odświeżam wątek. Ponadto pytanie do specjalistów od jubilerstwa. Skąd ta dziwna próba 900? P-wszy raz się z taką spotykam. A może ktoś z Was już takie widział? Pozdrawiam i proszę o jakieś info na ten temat.
Napisano
Odnawiam wątek. Czy spotkał się już ktoś z czymś podobnym. Ma ktoś może jakieś pomysły?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie