Barnaba Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Napisano 6 Lipiec 2009 witam bardziej chodzi mi o historię batalionu bo z rozkodowaniem nie miałem problem. w necie znalazłem stronki w języku angielskim i rosyjskim z którymi jestem na bakier :( dzięki za wszelką pomoc.pzdrBarNaba
coriolan Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 SS-Bau-Regiment 2 der 15. SS-Divisionppłk Janis Grosbergsppłk Nikolajs Rusmanis1944.02.?? - utworzono Lettische Freiwillige Polizei Regiment 2I/2 Schuma Btl 22II/2 Schuma Btl 25III/2 Schuma Btl 313IV/Btl Schuma Btl 3161944.08.18 - rozformowany1944.09.?? - ponownie sformowany z łotewskich policjantów i członków Aizsargi"1944.10.?? - pułk wcielono do j. zapasowych legionu Waffen SS jako SS Bau Regiment 2
Barnaba Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Napisano 6 Lipiec 2009 dzięki Coriolan! Te dane akurat znalazłem. Interesuje mnie bardziej szlak bojowy w okresie do rozformowania i wcielenia do SS. pzdrBarNaba
Pytanie
Barnaba
witam
bardziej chodzi mi o historię batalionu bo z rozkodowaniem nie miałem problem. w necie znalazłem stronki w języku angielskim i rosyjskim z którymi jestem na bakier :( dzięki za wszelką pomoc.
pzdr
BarNaba
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.