kreciucha Napisano 5 Lipiec 2009 Autor Napisano 5 Lipiec 2009 Witam, chciałam z góry powiedzieć, że zupełnie nie znam się na sprzęcie poszukiwawczym, a chciałabym kupić tacie na urodziny wykrywacz metali. Interesowałby mnie wykrywacz w cenie do 2,5 tys. Chciałabym wiedzieć także gdzie najlepiej zakupić taki sprzęt. Bardzo proszę o pomoc.
Prezes14 Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 Cześć.a co tata bardziej lubi ? militarka czy monetki itd ? jak i to i to to whites XLT byłby dobrym sprzętem. Pozdro
kreciucha Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Napisano 6 Lipiec 2009 Dziękuje bardzo za pomoc. Wydaje mi się, że tate interesowałyby i monety i militaria.
albertus32 Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 wiec zakup typowo uniwersalne detektorki, poczytaj posty na forum w wyszukiwarce i porównaj sprzety . Nic nie piszesz o Tacie, czy to jego pierwszy detektor, jesli pierwszy to oczywiście XLT jest bardzo dobry( sam nie posiadam, lecz wnioskuje to z opisów), jednakże jest troszkę skomplikowany w ustawieniach i sugrowałbym cos prostszego , bo Tata po kilku wypadach z prezentu zrobi komus prezent....z uniwersalnych, poleciłbym proxime, na monetki i do lasu ( prawdziwy statyk} , no i mixerek. Polecam bo sam posiadałem przez 1.5 roku.Reasumujac- zwoje mózgowe masz, poczytaj i kupuj, jednakże co najwazniejsze- pytaj. ( jest wielu kolegów co pomoga w wyborze- wybierz kilka, wybierzemy ten jeden)pozdrawiam
Saper93 Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 XLT - super, ale zabardzo skomplikowany.PROxima - tez ekstra, ale jak na moje oko to wyswietlacz za mały, ile lat ma ojciec? Ma jakas wade wzroku? Jesli nie to z czasem moze sie ona pojawic. Na wyswietlaczu sa dosc male ikonki, i tata bedzie sie meczył. Zawsze mozesz zaryzykować. Jesli sie myle, prosze o poprawe.Ja bym myslal o np x-terra 70, jest lekki, zasilanie 4 x AA (ekonomiczne), wyswietlacz duzy i bardzo czytelny. Ma tryb prospecting (99% statyka). Sam sie nad takim zastanawiam, ale jeszcze troche kasy mi brakuje :) Pozdrawiam!
armand Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Najpierw się zorientuj, czy Tata daje radę obsługiwać nowoczesną elektronikę, a dopiero potem wybieraj wykrywacz.
kreciucha Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Napisano 7 Lipiec 2009 Dziękuję za pomoc. Poczytałam dość sporo na temat wykrywaczy i rzeczywiście myślę, że xlt może być zbyt skomplikowany dla taty. To będzie jego pierwszy własny wykrywacz i wydaje mi się że mógłby sobie nie poradzić. Czytałam dużo o proxime i wiele osób na tym forum go zachwala więc skłaniam się ku niemu, ale chciałabym się jeszcze upewnić. Czy myślicie, że to będzie dobry wybór?
VanWorden Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 kreciucha - czy to ma być totalna niespodzianka? Piszesz wydaje mi się" tymczasem lepiej byłoby się upewnić, że Twój tata napradę będzie chciał chodzić godzinami po polach ornych czy lasach, schylał się i kopał sporo śmieci żeby czasem podnieść łuskę, guzik czy naparstek.. Jeśli jednak tak, to jako pierwszy wykrywacz w takim przypadku proponowałbym raczej Tesoro Cibolę lub Garreta Ace 250. Oba są bardzo proste w użyciu i dają mnóstwo frajdy a gdyby tata połknął bakcyla, nie będzie najmniejszego problemu z odsprzedaniem sprzętu.PozdrawiamVW
kreciucha Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Napisano 7 Lipiec 2009 Tato bardzo chciałby mieć wykrywacz. Nie jest zielony" w tych sprawach. Mój kuzyn wyporzyczył tacie na rok wykrywacz i wielokrotnie też razem jeździli w różne miejsca. Niestety nie wiem jaki był to model wykrywacza ale nie wydaje mi się żeby był skomplikowany. Tato od pewnego czasu zbiera pieniądze na wykrywacz ale zawsze pojawiają się jakieś inne wydatki. Za niedługo będzie obchodził urodziny i myślę że byłaby to dla niego wielka niespodzianka. Dlatego chciałabym wiedzieć czy proxima będzie się nadawała na prezent i czy będzie z niej zadowolony?
Cowboys From Hell Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Też na początek polecam ace 250.Łatwy i miły w obsłudze.Wykrywacz ma zachęcać do szukania a nie odstraszać.Pozdrawiam.
mustafa Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 http://www.allegro.pl/item677240108_wykrywacz_metali_minelab_quattro_mp.html
VanWorden Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Ok, to już konkretna odpowiedź. Czy wiesz czego tata szukał tym pozyczonym sprzętem? Co przynosił z wyjazdów? Jeśli interesują go militaria i drobnica to Proxima będzie jak najbardziej trafnym wyborem i na pewno się tacie spodoba. Jeśli tylko drobnica to obydwa które podałem wcześniej spełnią wymagania. Jeśli wybór padnie na Proximę to upewnij się, że otrzymasz ją na urodziny taty - najlepiej zadzwonić do producenta i wyjaśnić w czym rzecz.PozdrawiamVW
Adam_ Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Aktualnie na allegro jest wystawiony jeden z kolby i jakaś używka.
albertus32 Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 podzielam zdanie VW, sam miałem proxime- głeboki sprzet na monetki i wspaniały do lasu, słuszna uwaga VW, zebys skontaktował sie z producentem , nie wiem jak sytuacja wyglada teraz, ale były długie kolejki- sam czekałem prawie 3 tygodniepozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.