dino73 Napisano 5 Lipiec 2009 Autor Napisano 5 Lipiec 2009 Witam dzisiaj poszedłem pierwszy raz z moim Tesoro DeLeonem na stare miejscówki złażone z ace i tu moje zdziwienie leon pieknie sygnalizuje bazaltowe kamienie(łupek)którego w mojej okolicy jest bardzo dużo na polach jak i lasach(przedgórze sudeckie)sygnał na Silver coins 95 nic nie pomaga ani zmniejszanie czułości czy przestawianie dyskryminacji.Czy któryś z kolegów miał podobne doświadczenia,czy sprzęt może być uszkodzony czy po prostu za trudny teren dla niego,pamiętam kilka lat temu jak złożyłem jabla to też pieknie wył na kamienie bazaltowe,ace 250 nie miał z tym żadnych problemów i ładne fanty mi ciągnął w lasach na tych wzgórzach bo Niemcy jeszcze długo po zakończeniu wojny na nich się ukrywali.
ColdDemons Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 Myślę że trzeba będzie wysłać wykrywacz do serwisu w celu dostrojenia!!!Kiedyś miałem podobna przygodę z Tesoro i pomogło dostrojenie wykrywki u dystrybutora!
armand Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 Ja bym proponował w związku z geologiczną specyfiką Twojego regionu wysłać do kilku kolegów z różnymi wykrywaczami próbki tych kamieni. Koledzy powiedzieli by Tobie, który wykrywacz daje sobie z nimi radę.Miałem kiedyś pewien wykrywacz zachodni, w którym była dodatkowa dyskryminacja na czarny plaże wulkaniczne. Analizowałem tę sprawę, i znalazłem w internecie, że chyba plaże Haiti mają taki piach.
Raned Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 Wykrywacz wymaga korekty balansu gruntu, zostanie to załatwione w serwisie.
siesko Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 kolego u mnie to samo się dzieje ,ale niemam problemu z rozpoznaniem,że to kamien magnetyczny,
dino73 Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Napisano 7 Lipiec 2009 no rozumiem kolego,tylko mój teren to wzgórza bazaltowe,na polach też jest pełno łupka bazaltowego,drogi są utwardzane kamieniem bazaltowym, tak że miałem bardzo dużo sygnałów wrecz nie szło z nim pracować,ace 250 mi bazaltu nie sygnalizował to samo fisher 1225x,wykrywacz został wysłany do serwisu zobaczymy co z tego wyniknie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.