smugler Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 Proszę o pomoc w ustaleniu od jakiego naboju jest ten pocisk tak ładnie oznakowany. Pierwszy raz coś takiego spotkałem, albo pierwszy raz zauważyłem? Dł. pocisku 40mm Średnica dołu 6mm.
ZUBIKED Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Średnice - kaliber mierzy sie w najszerszym miejscu poisku kolegoA pocisk jest od amunicji systemu Lebel . Nie znam tych bićAle sadze ze to będze Brytyjska profdukcja dla Francji z 17 roku
ZUBIKED Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 hehe jak jaro kończył pisać ja zaczynałem prawdopodobnie
smugler Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 Fajnie,że Ktoś ma taką wiedzę i dzięki za szybką odpowiedź !!!
smugler Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 Przepraszam, następnym razem podam prawidłowy kal. !!!! :}
mietek Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 BMM, jednak Francja: BMM Établissements Boyselance & Munie, Le Mans
Pytanie
smugler
Proszę o pomoc w ustaleniu od jakiego naboju jest ten pocisk tak ładnie oznakowany. Pierwszy raz coś takiego spotkałem, albo pierwszy raz zauważyłem? Dł. pocisku 40mm Średnica dołu 6mm.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.