Skocz do zawartości

I Świętokrzyski Piknik Patriotyczno-Edukacyjny

lina_90

Rekomendowane odpowiedzi

nia 9 czerwca w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych i na terenie obiektów sportowych w Stopnicy został zorganizowany I Świętokrzyski Piknik Patriotyczno Edukacyjny „Edukacja dla bezpieczeństwa”. Gospodarzem pikniku była Pani Kurator Małgorzata Muzoł. Motywem przewodnim pikniku było spotkanie uczniów szkół ponadgimnazjalnych i gimnazjów w celu przybliżenia w nieszablonowej formie informacji z zakresu pracy służb mundurowych i instytucji związanych z ratownictwem, prewencją, bezpieczeństwem oraz prezentacja szkół zajmujących się kształceniem w tym zakresie. Celem spotkania było także pokazanie dziedzin związanych z bezpieczeństwem ludzi na co dzień a szczególnie zwrócenie uwagi na zagrożenia dnia codziennego, skutki nonszalancji i nieodpowiedzialności. Aby trafić do świadomości młodych ludzi i nadać tematyce spotkania realnego wymiaru w pikniku udział wzięły służby mundurowe powiatu buskiego prezentując autentyczne działania. Swoją obecnością zaszczycili nas Kurator Oświaty w Kielcach Małgorzata Muzoł, marszałek woj. świętokrzyskiego Adam Jarubas, poseł na Sejm Andrzej Pałys, dyrektor wydziału II Kuratorium Oświaty w Kielcach Zbigniew Wojciechowski, Wicewojewoda Piotr Żołądek, starostowie powiatu kazimierskiego, jędrzejowskiego, pińczowskiego, staszowskiego, Naczelnik Wydziału Edukacji Starostwa Powiatowego w Busku Zdroju Renata Krzemień, wójt gminy Stopnica Ryszard Zych,dyrektorzy szkół ponadgimnazjalnych i gimnazjów. Obecność szefów powiatowych służb mundurowych komendanta Wojskowej Komendy Uzupełnień - ppłk Jarosława Molisaka wraz z szefem Wydziału Poboru i Uzupełnień - mjr Stanisławem Niepsujem oraz Policji -nadkom. Romana Sobczaka, ściśle związana była z prowadzeniem zajęć w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w klasach z programem innowacyjnym „Edukacja dla bezpieczeństwa”.

Przyznam się wam Panowie ,że również byłem tam, brałem udziałw pokazach, nic więcej nie zdradzę prócz tego ,że jestem tam gdzieś w mundurze MORO :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie