Damian190595997 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Napisano 24 Czerwiec 2009 Cześć ! Może mi ktoś pomoże i zaznaczy na nowej lub poszuka starej mapy przebiegu frontu i lini obronnych koło Ostrowi Mazowieckiej ( najbardziej mnie interesuje front i linie obronne od strony zachodniej ).Bo sam nie mogę jakoś znaleść map tego typu :( Mapy mogą być z przebiegiem bitew od 39 - 44 :)
Tradytor Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Widze że Damian idziesz na łatwiznę wątpie aby Ci ktoś pomógł
bossmann1 Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 a ja chce zeby ktos powiedzial mi gdzie moge znalesc cos fajnego i przyczyl wykrywki i jeszcze mnie tam zawiozl.
ramol Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Witam. Front od strony zachodniej"-to polecam Różan i linię Narwi (zarówno 1939 jak i 1944/45). Szczególnie miejscowości oskrzydlające" Chełsty, Dzbądzek itp. Bliżej Ostrowi to raczej I WŚ (kierunek ogólnie Ostrołęka-Ostrów Mazowiecka /przed Komorowem). A tak poza tym to książki, mapy , google i jeszcze raz książki. Do tego dobre buty, dużo cierpliwości i jeszcze więcej szczęścia.Pozdrawiam.
pni Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Na terensch o których pisze ramol to uważaj na straż leśna.
ramol Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Witam. Owszem, ale tylko w okolicach Różana. I nie ma się im co dziwić, po tym jak poszukiwacze" zostawiali chlew na fortach i w okolicznych lasach. W innych okolicach, jak to powiedział znajomy ze SL dopóki nie będziesz właził w czasie zakazu wstępu do lasu i nie będziesz robił obory w lesie(zasypywać i maskować dołki)my nie będziemy się przypieprzać". Pozdrawiam.
pni Napisano 14 Lipiec 2009 Napisano 14 Lipiec 2009 ramol z mojego doświadczenia okolice Rózana to do 20 km. W takiej odległości ostatnio spotkałem straż leśną, która wyprosiła mnie z lasu dzięki temu, że w okolicy jak to powiedziano moi koledzy zostawili syf.
ramol Napisano 14 Lipiec 2009 Napisano 14 Lipiec 2009 Witaj. No właśnie, jakby nie było chlewu, to by nie wyprosili. Jeszcze zależy skąd byli, jak z Pułtuska to i tak łagodnie cię potraktowali (ale im się nie dziwię po tym co się dzieje w różańskich lasach), ale pewnie to byli chłopaki z Ostrołęki. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.