Wyro Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Napisano 23 Czerwiec 2009 Wyjmowałem stare znaleziska z oliwki i przypomniał mi się guzik z carskim orłem znaleziony pod jedną wioską, gdzie z wszystkich epok coś wychodzi. Jest inny niż wszystkie, które widziałem. Chodzi o wykonanie, duże wypukłości a zwłaszcza materiał. Wygląda jak cynowy (jak polskie z powstania) i jest kruchy jak cyna. Adek z forum był u mnie dzisiaj i też stwierdził, że cynowy.Proszę o ID i wz. jeśli to możliwe.
bruner0 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 wygląda na mocno zeżarty mosiądz,i tak padaczka to zatnij go lekko na rancie,ale mogę się mylić
SZZ Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Guzik urzędniczy używany w latach 1857-1917http://www.pugoviza.ru/files/class_butt_cat.shtml?d=1&n=egl_w&fn=egl_w_57Wykonany prawdopodobnie z cyny, cynku albo jakiegoś parszywego stopu któregoś z ww. metali.Pozdrawiam
Wyro Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Napisano 28 Czerwiec 2009 Bruner i SZZ, przypasowałem go z boku. Zerknijcie teraz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.