Skocz do zawartości
  • 0

Złoty? zegarek PAX

Cronos

Pytanie

Napisano

Znalazłem taki oto zegarek made in Swiss" Wygląda jak złoty i ma swoją wagę ale podejrzewam ze to porządnie złocone srebro. Próbę załączam na fotografii. Moje pytanie co to za firma PAX? (słyszałem o Paix!) ile lat może mieć ten zegarek? orientacyjna cena? Najprawdopodobniej razem z wujkiem wrócił z zachodu po wojnie i co najlepsze... nadal chodzi:) Znalazłem z paroma innymi ciekawymi rzeczami ale pokaże na asze odkrycia" jak już zidentyfikuje ten zegarek.
Pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem taki oto zegarek made in Swiss" Wygląda jak złoty i ma swoją wagę ale podejrzewam ze to porządnie złocone srebro. Próbę załączam na fotografii. Moje pytanie co to za firma PAX? (słyszałem o Paix!) ile lat może mieć ten zegarek? orientacyjna cena? Najprawdopodobniej razem z wujkiem wrócił z zachodu po wojnie i co najlepsze... nadal chodzi:) Znalazłem z paroma innymi ciekawymi rzeczami ale pokaże na asze odkrycia" jak już zidentyfikuje ten zegarek.
Pozdrawiam

Napisano
Złoty nareczny zegarek ze stoperem czyli chronograf z lat 50 tych XX wieku szwajcarskiej produkcji.Koperta wykonana z 18 karatowego złota proby 750.Srodkowy dekiel metalowy.Niestety tego zlota w tych zegarkach tego typu bylo niewiele.Firma slaba ale zawsze to chronograf.Wartosc miedzy 1000 a 1500zl jak nie ma dziur duzych wgniot i jest na chodzie.Pozdrawiam Vorax

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie