Skocz do zawartości

Czy implany mają wpływ na działanie?

nahm01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zastanawiam się nad nabyciem wykrywki ale nurtuje mnie pytanie.
Czy implany, gwoździe i druty chirurgiczne mają wpływ na działanie wykrywacza(są zrobione ze stopów tytanu ze stalą niedzewna czy jakoś tak).
Niestety troche tego zalega mi w stopie i kolanie zbierze się z 40 dkg.

Czy wykrywacz będzie sciągał żelastwo z mojej nogi?
Napisano
Kiedyś niefortunnie założyłem na wykopki buty typu glany", które mają stalowe wzmocnienie w nosku. Gdy cewka była zbliżona do czubka buta, wykrywacz popiskiwał i dawał fałszywe sygnały (akurat wtedy to był Minelab Soverign). Musiałem szukać na wyprostowanym przedramieniu, prowadząc cewkę z dala od czubków butów, trzeba przyznać, że było to mało komfortowe. A tobie kolego polecam po prostu zrobić test - pożycz od kogoś wykrywkę na 5 minut i będziesz wiedział, czy implanty będą problemem, czy nie. Myślę jednak, że sprawę rozwiąże po prostu odpowiednie wydłużenie wysięgnika.
Napisano
Te w stopie będą miały wpływ. Nie możesz raczej używać wykrywaczy PI, które nie dyskryminują a w przypadku VLF będziesz raczej musiał zrezygnować z trybu All Metal i szukać w Dyskryminacji. Ponadto dłuższy wysięgnik i trochę inna technika, by cewka była jak najdalej od stopy, w której są implanty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie