belba Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Panowie odkrywcy i poszukiwacze.Gdzie mogę znaleźć mapy dotyczące odwrotu wojsk carskich przez Mazurskie lasy Osławionego Tanenbergu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Niemcy w latach międzywojennych wydali sporo pozycji z mapami i ich opisami na ten temat,ot chociażby tom 19 ˝Tannenberg˝ z serii Reichsarchiv bywa czasem na popularnej aukcji internetowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 dziękuję za informację będę szukał dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
habs Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Pod tym adresem :ftp://mapy.ziomal.org/mapy/Militarne/1wojna/KsiazkiRosyjskie/znajdziesz ruskie mapy z Tanenbergu .Tylko wszystkiego mi tam nie wykop , bo jadę tam na urlop .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2009 możemy połączyć siły i nabyte doświadczenia ruszyć razem na poszukiwania pozdrawiam i dziękuje belba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 skąd jesteś belba? ja też planuję wypad pod Tannen. - z WawyByłem już parę razy.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2009 mieszkam koło Chotomowa 30 km od wawy pisz na gratkanciapa@interia.pl pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakofako Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Nie wiem,czy to ważne,ale te rejony to już niestety chyba przeszłość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Szczerze mówiąc to nie chodzi mi tylko o fanty lubię las swojego mam 6h.Ale w mim stała tylko niemiecka artyleria las bez historii.Tanenberg ma swój klimat byłem tam kilka razy nic ciekawego nie znalazłem ale ciągle bym tam wracał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 19 Czerwiec 2009 Share Napisano 19 Czerwiec 2009 Jakofako, nie chcę tym terenom robić zbędnej eklamy" ale jeszcze można coś trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapajew231 Napisano 19 Czerwiec 2009 Share Napisano 19 Czerwiec 2009 Chociaż w tym jednym temacie się zgadzamy-jeszcze trochę fantów można tu znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 19 Czerwiec 2009 Share Napisano 19 Czerwiec 2009 Jacek a wczym się nie zgadzamy?zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 20 Czerwiec 2009 Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Łusek od mosina wystarczy dla wszystkich;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 myślę że jest tam jeszcze trochę fantów czekających na swych odkrywców tak jak ten drobiazg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 20 Czerwiec 2009 Share Napisano 20 Czerwiec 2009 lub taki drobiazg:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 super fant GRATULUJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 20 Czerwiec 2009 Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Dzięki.sprzed 2 lat, ale nadal cieszy.zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Życzę więcej takich co roku. Jutro wolne wykrywacz, saperka i i w las DASZ DÓŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapajew231 Napisano 21 Czerwiec 2009 Share Napisano 21 Czerwiec 2009 2 Wittemberska Dywizja Landwery, 29 Regiment Artylerii Polowej, 5 Bateria, nr żołnierza 115. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 panowie fanty macie super. Napiszcie proszę ile razy byliście tam na wykopkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapajew231 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Ja jestem,kurde chyba jestem cały czas.Fanty wychodzą prawie pod domem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 ja ma 130 kilosów ale jakby co to mogę odwiedzić w wakacje.Mieszkasz w niesamowitym miejscu zazdroszczę trochę tych fantów w ogródku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapajew231 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 O tym że może tak jest przekonałem się dopiero rok temu.Teren znam-byłem tu w wojsku" prawie dwa lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapajew231 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 I tak dla pokrzepienia serc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Jeszce parę fotek i mi serce pęknie.Pokaż trochę carskich fantów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.