Skocz do zawartości

Regulacja głośności i osobne zasilanie w Fisher F2

kysy325

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!tego tematu chyba jeszcze nie ma na forum,a co niektórym przyda sie mała modyfikacja w swojej efce,Mianowicie zaczne od dostania sie do środka F2:)Miałem z tym sporo kłopotu,ale udało sie.Myślałem że cały przedni panel jest wciśnięty na zatrzaskach,lecz miałem tylko połowe racji,oprócz tego jest przykręcony dwoma wkretami krzyżakowymi,schowanymi pod panelem sterującym.Widocznym na zdjęciu.
Napisano

Wazna rada!Panel sterujący odklejać tylko w miejscach gdzie znajdują sie wkręty.Natomiast należy bardzo ostrożnie odklejać panel(nie na siłe) przy przycisku NOTCH".Panel jest przyklejony mocnym klejem do grubej folii pod nim,natomiast ta gruba folia jest przyklejona do taśmy gdzie znajdują sie ścieżki.Należy oddzielić panel od folii,a folie od taśmy ze ścieżkami.Na zdjęciu zaznaczyłem,mój błąd jaki zrobiłem,gdy chciałem dostać sie za szybko do tego wkręta.
1-miejsce przerwania ścieżki od panelu sterującego(sklejone klejem przewodzącym

2-miejsce gdzie znajduje sie wkręt.
Jak komuś też przydaży sie ,że ścieżka zostanie zerwana,można ją skleić klejem przewodzącym.Najważniejsze,aby jej nie naruszyć,inaczej żaden przycisk na panelu ie bedzie działał".wiem bo sam sprawdziłem

Napisano

Co do zasilania,Ja niestety musiałem zrobić,osobne,ponieważ ten włącznik na panelu,załączał mi tylko wykrywacz,lecz go nie wyłaczał,i trzeba było bateryjki wyciągać,Ja użyłem przełącznika hebelkowego z 6-cioma nózkami,i umiesciłem go..zreszta widać na zdjęciu:)

Napisano

do regulacji głośności,użyłem potencjometru 1KOhm,może za duży,ale jak dla mnie,to jest w sam raz.Powodzenia życze przy dłubaniu:)Noi efekt końcowy(tylko panel podkleje i bedzie jak nowy:)Pozdrawiam

Napisano
Jak szło w ace to i w f2 też można:)
Może kiedyś pokombinuje i zrobię

Co do zasilania,Ja niestety musiałem zrobić,osobne,ponieważ ten włącznik na panelu,załączał mi tylko wykrywacz,lecz go nie wyłaczał..."- to znaczy że będzie trzeba zrobić to w każdej f2 czy tylko w przypadku kolegi się to zdarzyło?
Napisano
osobny wyłącznik,zrobiłem tylko do swojego,bo nie mogłem go wyłączyć,natomiast u reszty posiadaczy F2,u których działa oryginalny wł/wył,nie widze potrzeby montażu dodatkowego wyłącznika:)Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie