Louis Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Napisano 11 Czerwiec 2009 Witam,dostałem dzisiaj w prezencie taki hełm i mam w związku z tym pytanie: czy brak tabliczki Ludwików" oraz fakt, że torebki fasunku są w kolorze niebieskim jednoznacznie wskazują na jego powojenny rodowód? Hełm stalowy, chromowany galwanicznie.PozdrawiamLouis
huk 100 Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 według mnie masz hełm przedwojenny lub wytworzony po wojnie z zapasów z wymienioną lub naprawianą po wojnie wkładką
huk 100 Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 fotki z mojego archiwum -lata 50 zawody w Radomiu 4-5 ? rodzajów hełmów ?
Louis Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Napisano 11 Czerwiec 2009 Witam,dostałem dzisiaj w prezencie taki hełm i mam w związku z tym pytanie: czy brak tabliczki Ludwików" oraz fakt, że torebki fasunku są w kolorze niebieskim jednoznacznie wskazują na jego powojenny rodowód? Hełm stalowy, chromowany galwanicznie.PozdrawiamLouis
huk 100 Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 tu jest -super wz.31 wz.35 wz.50 no i taki jeszcze ok.stu letni :):):) -pozdro
szczudla Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Witam!Kolega ma bardzo podobny hełm (nie bacząc na chromowanie;]) różni się właśnie tym, ze ma 70% zielonkawej farby i chce mi go opchnąć, czy można coś więcej na jego temat napisać, czy '35 rok? Strażacki- czy aby na pewno? Ile można dać? Rzadki?Pozdrawiam s!
piotras_slupca Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 to i ja cosik podpowiem http://www.helmy.w8w.pl/polski%20wz.35.htm#200
Pytanie
Louis
Witam,
dostałem dzisiaj w prezencie taki hełm i mam w związku z tym pytanie: czy brak tabliczki Ludwików" oraz fakt, że torebki fasunku są w kolorze niebieskim jednoznacznie wskazują na jego powojenny rodowód? Hełm stalowy, chromowany galwanicznie.
Pozdrawiam
Louis
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.