kisielsap07 Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 Witam i proszę o ID tych dwóch sreberek z góry dziękuję i pozdrawiam:)
kisielsap07 Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 Przy okazji wiem że to nie ten dział ale może ktoś kto będzie oglądał sreberka będzie wiedział czy ten wykopany przy okopach widelec jest 2-go wojenny czy też nie, bo widziałem wcześniej z epoki identyczny tyle że metalowy i w gorszym stanie a ten wyszedł taki bez czyszczenia. Z góry dzięki.
kisielsap07 Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 cieniutki jakby był od kompletu do niezbędnika.
Luftlander Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 Mniejsza moneta to Krajcar Śląskihttp://www.coinarchives.com/w/lotviewer.php?LotID=418380&AucID=311&Lot=2158
8total4 Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 wieksza to cos sredniowiecznego (na oko - XIII-XIVw), z jednej strony postać Św. Piotra (lub jakiegoś Biskupa), z drugiej strony brama miejska..Przejrzałem Coinarchives i WCN, ale nie znalazłem podobnej.pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.