Skocz do zawartości

Okolice stanisławowa,Mińska maz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 213
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A a coś więcej wiadomo na temat powstania styczniowego? coś było ciekawego>? Byłem ostatnio w tych lasach koło glinianki to nietypowego gwoździa znalazłem i kleszcza po powrocie kurde:D
Napisano
no jasne, tylko zbierać i hu... wi gdzie ci sięwepnie, już miałem nie raz i dziękuje, nie lubię ale i nie boję się:D he he, a pod Stanisławowem szukaliście?
Napisano
A tak poza tematem to co wiecie na temat Okuniewa? Jakieś znaleziska po Czarnieckim były czy wrześniowe fanty? jak tam jest, dostępne tereny czy chaszcze?

Pozdro
Napisano
Polecam bardziej niż Okuniew rejony Pustelnik/Walercin ostatnio wychodzą tam bardzo ciekawe fanty wczoraj wykopał cztery trojaki i dwa SAPY 1768 i masę kopiejek a chodziłem ze dwie godziny , militarki jest też sporo
Napisano
oo a co tam było ? no a ja wczoraj pod okuniewem byłem i nic ciekawego ,jakieś niemiecka moneta zjechana a te trojaczki to w jakim stanie? może jakiś kontakt do ciebie? gg?
Napisano

Nie znalazłem informacji aby tam prócz Okuniewa były jakieś działania ale mimo wszystko fanty wychodzą.Trojaki w stanie dosyć dobrym .
Wczoraj wyszedł mi tam WZ31 Ludwików

Napisano
............ albo masz na prawdę info dobre na temat miejscówek albo fart niezły, ja dziś pod Stanisławowem grosza poniatowskiego w stanie agonnym,i oczywiście zmokłem,
  • 1 month later...
Napisano
U nas narazie zboże na polach jak skoszą to bedziemy mieli pole do popisu:)A narazie brak sukcesow,poza wszędobylskimi odłamkami i łuskami nic szczegolnego nie wyskoczyło.
  • 4 weeks later...
Napisano
No to panowie macie nowego towarzysza z Dębego też się kręce po okolicy trochę Sokóle Stanisławów Cyganka wzdłuż torów .
który z Panów był na polu pod lasem w Kobiernym ?
  • 2 weeks later...
Napisano
Jak mrówków nas... Ja też te okolice czeszę... Sulejówek z tej strony. Jutro własnie na Powstanie sie zasadzam, ale nie tylko. Ale dalej niz Stanisławów... Okuniew wczoraj godzinke. Troche kopiejek i IIRP. Ale po drodze jest masę starych wsi, dróg itd. :)

Jak ktoś chce się spotkać jutro to będę pod GG 9954100 lub mailem wyroi@wp.pl do 11stej jutro, potem w trasę.
Napisano
Za skólem po prawej stronie jest staw w lesie według miejscowych rosjanie za szybko weszli na pozycje niemieckie i dostali od swoich z katiuszy po lesie leży trochę amunicji i sprzętu obozowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie