kopijnik2 Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 A szkoda...Szkoda - bo opis już szykuję...Eksperymentu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Pany miejcie litość dla Lukasa. On z głową w chmurach, a Wy nie dość, że Mu tlen zabieracie, to jeszcze chcecie, coby dla Nas klawiaturę niszczył. Nie ładnie, nie ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 nie no problem jest banalny...wystarczy by prędkość opadania nie przekroczyła granicy bólu"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Kopii przejrzyj pocztę, przesłałem Ci parę zadanek", z aerodynamiki i elektryki.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Proponuje zamknąć wątek na czas wakacji i odblokować go dopiero 1 września :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Tradytor- niby racja, ale w czasie wakacji Kopi będzie udzielał korepetycji. Pomyśl o tych, którym się noga poślizgnęła na egzaminach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 W sumie masz racje i to jeszcze korepetycje za darmo :)),więc niech udziela i szkoli przyszłych geniuszy matematycznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Tia. Za darmo-inaczej. Pomyśl, ile nerwów i zdrowia Kopijnika to kosztuje :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Wiem wiem a ile cierpliwośći musi mieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Panoooowie kopi dostał na PW z 500 stroniczek, o de mnie, i napisał że jest bardzo zadowolony! Gdzie Mu w głowie będą korepetycje!!!GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Zanim się obejrzysz kopi już ogarnie temat :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 I odeśle Ci do udowodnienia 1001 innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 To widać strzeliłem sobie samobója" ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 pomijając 500 stron otrzymanych...m*v/sm-masav-prędkośc s-jak zwykle powierzchniaczyli - masa stałav - przy spadaniu, uzależnione (w pewnych rzeczywistych granicach)od h - wysokości pomniejszone o opór aerodynamicznys - powierzchnia styku"_____________mając stałe m"w tych warunkach, spoko ustawie własne - by przyjąc, nie tylko kilogram pierza, ale również kilogram ołowiu...- nawet nie ocierając się o granicę bólu"...myśleć, myśleć, myśleć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Yeti, no i sobie sam agrabiłem", drogi kopii, przechodzi do kontruderzenia", proszę nie mylić z kontratakiem", idę się okopać!!!!GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Tiaa, wszystko gra, tylko przyjmujesz prędkość zerową, czyli ustawiasz sobie statycznie" taką cegiełkę na stopie, ale grajmy" dalej, założenie było chyba /może się mylę/ 1-meterek zrzutu", jednym kilogramem owarów", /różnych/.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 A tak na marginesie" to opór aerodynamiczny, proponuję pominąć /dla Pb/, dla obliczeń, przyśpieszenie Ziemskie, wystarczy! Ale oczywiście może jak zwykle się mylę!PS. Jamę strzelecką już wykopałem, Teraz przystępuję" do kopania, transzei na drużynkę, + rów dobiegowy", mam nadzieję że przed świtem" zakończę i się przegrupuję".PozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 wszelkie dywagacje zw. z zadaniem - z mojej strony, zwracają uwagę na nieadekwatnośc prostego przyjmowania masy ...przetwarzając zagadnienia balistyki, aerodynamiki oraz przebijalności na antybalistykę", antaerodynamikę" i antyprzebijalnośc" - można doprowadzic doświadczenie do szczęśliwego końca - nawet z delta_h=1m...myśleć, myśleć, myśleć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 przetwarzając zagadnienia balistyki, aerodynamiki oraz przebijalności na antybalistykę", antaerodynamikę" i antyprzebijalnośc" - można doprowadzic doświadczenie do szczęśliwego końca - nawet z delta_h=1m...O jejku, dołączmy jeszcze siłę obalającą", i będzie komplet" w sam raz na poziomie Forum DWŚKopii bez urazy!!!GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 a tam - bez urazy...należy postrzegac kontekstowo - wyróżniac skrajności w zakresie założenia...na początek - jak popsuc pocisk" o masie m:punkt wyjścia -ostrołukowy" ępołukowy"płaski"płaski o granicznej powierzchni od wytrzymałości materiału"i co dalej z psuciem - jaki jest gorszy pocisk od cieniutkiej blaszki?myśleć, myśleć, myśleć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 I tu Cię dorwałem" kopii, JEST, z papieru oaletowego".GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 znam mniej doskonałą formę...luźny torus o dużych przestrzeniach międzyzwojowych...myśleć, myśleć, myśleć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Kopii , zlituj się, chcesz strzelać z traf toroidalnych produkcji byłej ZATRY skierniewickiej z działa!!!Nie rozumiem???GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 cały czas optymalizuje efekt upadku pocisku" m-1kg h-1m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Ja tam wolę fizykę doświadczalną, działaj i zamieść publikację", z eksperymentu, o ile jeszcze będziesz miał siłę, o ile!!PozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.