Tominew Napisano 21 Maj 2009 Autor Napisano 21 Maj 2009 Witam, Proszę o Identyfikację tego oto karabinka-destrukta, niedawno robotnicy go wykopali przy budowie :)Na moje oko jest o jakiś Manicherek, ale dokładnie nie wiem jaki to model. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Tominew
festung. Napisano 21 Maj 2009 Napisano 21 Maj 2009 http://www.weu1918-1939.pl/piechota/karabiny/berthier/departament_piechoty_karabiny_berthier.html
bjar_1 Napisano 21 Maj 2009 Napisano 21 Maj 2009 Wygląda na kbk wz.16. Używała ich m.in. nasza kawaleria do 1939 r.
Tominew Napisano 21 Maj 2009 Autor Napisano 21 Maj 2009 Witam, Proszę o Identyfikację tego oto karabinka-destrukta, niedawno robotnicy go wykopali przy budowie :)Na moje oko jest o jakiś Manicherek, ale dokładnie nie wiem jaki to model. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Tominew
Tominew Napisano 21 Maj 2009 Autor Napisano 21 Maj 2009 A oto widok komory nabojowej i pudełka magazynka
Tominew Napisano 21 Maj 2009 Autor Napisano 21 Maj 2009 ... i muszki, może teraz będzie łatwiej sprecyzować co to za model.Pozdrawiam i liczę na jakieś fotki identycznych egzemplarzy
Pytanie
Tominew
Witam,
Proszę o Identyfikację tego oto karabinka-destrukta, niedawno robotnicy go wykopali przy budowie :)
Na moje oko jest o jakiś Manicherek, ale dokładnie nie wiem jaki to model.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam Tominew
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.