Krychu_Szprotawa Napisano 21 Maj 2009 Autor Napisano 21 Maj 2009 Witam, znajomy prosił mnie o pomoc w identyfikacji tej odznaki, niestety nie znam j. włoskiego i dlatego proszę o pomoc forumowiczów.Z góry dziękuje.
coriolan Napisano 21 Maj 2009 Napisano 21 Maj 2009 XXII battaglione - 22-gi batalion II sektora.Rzymska numeracja batalionów granicznych stosowana jest do dziśhttp://www.brigatacadore.it/pagine/Storia/I%20reparti/Val%20Cismon/pag_valcismon.htm
Krychu_Szprotawa Napisano 21 Maj 2009 Autor Napisano 21 Maj 2009 Witam, znajomy prosił mnie o pomoc w identyfikacji tej odznaki, niestety nie znam j. włoskiego i dlatego proszę o pomoc forumowiczów.Z góry dziękuje.
herrmateuss Napisano 21 Maj 2009 Napisano 21 Maj 2009 Jest to jakas oznaka okolicznosciowa włoskiej słuzby ochrony pogranicza Guardia alla Frontiera
sebson Napisano 21 Maj 2009 Napisano 21 Maj 2009 Tak jak pisze herrmateuss jest to najprawdopodobniej odznaka włoskich pograniczników napis na odznace mówi, W świetych granicach straż pewna.Pozdrawiam Sebson.
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, znajomy prosił mnie o pomoc w identyfikacji tej odznaki, niestety nie znam j. włoskiego i dlatego proszę o pomoc forumowiczów.
Z góry dziękuje.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.