Skocz do zawartości

Czas reakcji i zasięg ?

jacek825

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam , który będzie lepszy x 705 czy Tejon biorąc pod uwagę czas reakcji i zasięg . Osobiście uważam że Tejon , ale mogę się mylić .
Napisano
Z tego co ja się orientuję, to czas reakcji obu wykrywaczy będzie podobny a zasięg Tejona większy. Zaznaczam, że w ręku miałem tylko X-Terrę 70 a nie 705, ale nie sądzę aby była to jakaś znacząca różnica. Z Tejonem pracuję na codzień.
Napisano
To nie jest takie proste. X705 ma możliwość zmiany częstotliowści pracy, więc jeśli na wysokiej częstotliwości będzie podobnie z zasięgiem do Tejona, to już na niskiej w odpowiednim gruncie będzie lepiej na dużą, srebrną monetę przykładowo. Z kolei Tejon z cewką 12x10 sięgnie głębiej pewne rzeczy na wysokiej częstotliwości pod warunkiem, że będziemy konstant pamiętać o właściwym strojeniu do gruntu, co w Terrze jest automatyczne.

Pozdrawiam

Van Worden
Napisano
Automatyczne dostrojenie do gruntu nigdy nie będzie tak precyzyjne jak manualne. Co do zasięgu, to się nie zgodzę, Tejon ma horrendalny zasięg tak na duże jak i na małe przedmioty ze standartową cewką, nie trzeba koniecznie kupować kilku dodatkowych cewek dla różnych zadań.
Nie chcę żadnych przepychanek na forum, zostańmy przy swoich zdaniach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie