Skocz do zawartości

Rekonstrukcja 1939

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szanowni koledzy chciał bym , skorzystać z waszej pomocy i doświadczenia w sprawie rekonstrukcji WP z okresu Września 39'

Nasze Stowarzyszenie postanowiło odtwarzać 66 Pułk Piechoty z Racji ze Stacjonował on w naszym mieście którym jest Chełmno.

Moje Pytanie i zarazem prozba do was tyczy się sprawy umundurowanie. A raczej jego nabycia. Jakich producentów mogli byście polecić. Z tego co się orientowałem , to w rekonstrukcji WP dużo jest możliwosci przerabiania z pozniejszych mundurów Polskich. A więc jesli moge prosić to wesprzyjcie swoim doświadczeniem i radą.

Pozdrawiam

Łukasz Lewandowski - Stowarzyszenie TWIERDZA CHEŁMNO

Mundurówkę na większą skalę robią m.in. - R. Piskorz (Lancier), Hero Collection.
Przerabianie dotyczy chyba tylko kurtek KBW, ew. powojennych kurtek drelichowych. Ale to totalny ersatz, lepiej zainwestować w porządne repliki.

Oczywiście , zgadzam się że lepiej jest zainwestować , po to by rekonstrukcja wygladałą jak najlepiej. Co do tego przerabiania , to bardziej chodziło mi o plecak wz.35 przerobic ze wspolczesnej 'kostki' tak samo pas , mozna by było przerobic z LWP

Miałeś na myśli wz33?
Najlepiej kupić 'kostkę' wz33/50, praktycznie identyczne.
A pasów szeregowych LWP nie ma co przerabiać - nitów nie widać. A jak jeszcze szyty, to w ogóle. Ale nie są najlepsze - zwykle są zbyt wąskie. I kiepska skóra.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie