wombacik Napisano 15 Maj 2009 Autor Share Napisano 15 Maj 2009 Witam.Szanowni koledzy chciał bym , skorzystać z waszej pomocy i doświadczenia w sprawie rekonstrukcji WP z okresu Września 39'Nasze Stowarzyszenie postanowiło odtwarzać 66 Pułk Piechoty z Racji ze Stacjonował on w naszym mieście którym jest Chełmno.Moje Pytanie i zarazem prozba do was tyczy się sprawy umundurowanie. A raczej jego nabycia. Jakich producentów mogli byście polecić. Z tego co się orientowałem , to w rekonstrukcji WP dużo jest możliwosci przerabiania z pozniejszych mundurów Polskich. A więc jesli moge prosić to wesprzyjcie swoim doświadczeniem i radą.PozdrawiamŁukasz Lewandowski - Stowarzyszenie TWIERDZA CHEŁMNO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Mundurówkę na większą skalę robią m.in. - R. Piskorz (Lancier), Hero Collection.Przerabianie dotyczy chyba tylko kurtek KBW, ew. powojennych kurtek drelichowych. Ale to totalny ersatz, lepiej zainwestować w porządne repliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wombacik Napisano 15 Maj 2009 Autor Share Napisano 15 Maj 2009 Oczywiście , zgadzam się że lepiej jest zainwestować , po to by rekonstrukcja wygladałą jak najlepiej. Co do tego przerabiania , to bardziej chodziło mi o plecak wz.35 przerobic ze wspolczesnej 'kostki' tak samo pas , mozna by było przerobic z LWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 Miałeś na myśli wz33?Najlepiej kupić 'kostkę' wz33/50, praktycznie identyczne.A pasów szeregowych LWP nie ma co przerabiać - nitów nie widać. A jak jeszcze szyty, to w ogóle. Ale nie są najlepsze - zwykle są zbyt wąskie. I kiepska skóra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 koszt plecaka 33/50 to granice 80-120zl.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.