max.p Napisano 13 Maj 2009 Autor Share Napisano 13 Maj 2009 Witam mam taką saperkę, chciał bym ją doprowadzić do lepszego stanu. W związku z tym mam parę pytań .Jakie były wymiary trzonka i samej łopatki?(najlepiej pokzane na zdjęciu)Jakie były bicia na tych saperkach bo nic nie znalazłem ?Jakie były kolory saperek?Jak były konserwowane trzonki?(tylko lakier).Z góry dzięki za odpowiedzi.pozdro max.p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 13 Maj 2009 Autor Share Napisano 13 Maj 2009 może wymiary na tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 15 Maj 2009 Autor Share Napisano 15 Maj 2009 i co nikt nic nie wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 16 Maj 2009 Autor Share Napisano 16 Maj 2009 ?????????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 Saperka to jakaś badziewna kopia oryginalnej niemieckiej tylko do niej podobna więc szkoda twojego czasu na renowacje...A co do malowania to części metalowe na czarno lub piaskowo/beżowo dla DAK,drewniane trzonki nie były malowane tylko pokostowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 http://mundury-historyczne.pl/sklep/product_info.php?products_id=96 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 17 Maj 2009 Autor Share Napisano 17 Maj 2009 Nie jest to kopia po prostu część jest dospawana ,a dociąganie jest uchrupnięteDzięki za odpowiedź vis1939 ale niewiele mi to dało. Najbardziej potrzebne mi są wymiary.pozdro. max.p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 19 Maj 2009 Autor Share Napisano 19 Maj 2009 i co nikt nie posiada ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 ????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 30 Maj 2009 Autor Share Napisano 30 Maj 2009 nikt mi nie pomoże??????????????????????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 6 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2009 potwierdzenie że jest to oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 6 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Sama saperka długości 1 ,2 i kont.Jeżeli sądzicie ze należy to do innego wątku to napiszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.