Sekal Napisano 9 Maj 2009 Autor Napisano 9 Maj 2009 Witam. Wpadłem ostatnio na pomysł utworzenia czegoś w stylu przewodnika dla początkujących. Mianowicie chodzi o to aby wypisywać różnego rodzaju fanty i dopisywać jak można je znaleźć. Np.Hełm Niemiecki - Żelazo, Kolor,Łuski Mauser - Koloritd. prosiłbym o poparcie mnie :)chciałbym utworzyć taki przewodnik.Pozdrawiam
fabis94 Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 to już utworzyłeś: Butelka z wyborowej -szkło. butelka plastikowa-pet..Nie rozumie co chcesz podzielić,
tomasz-proxima Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 Witam - zakupiłem niedawno wykrywacz metali i jestem świeży w tej branży:) Czy możecie pomóc początkującemu?Przeczytałem że do legalnego posługiwania się wykrywaczem potrzebne jest zezwolenie od wojewódzkiego konserwatora zabytków. Co jeśli chodze z wykrywaczem po lesie, polu czy swoim ogródku - też potrzebuję?Pozdr.Tomek
8total4 Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 potrzebujesz nawet, gdy kopiesz we wlasnym ogródku.zapytaj tylko czy jest realnym - uzyskanie takiego zezwolenia.podpowiem Ci, że w 99% mozesz zapomniec o jego uzyskaniu i o legalnym kopaniu.przewóz albo wóz jak to mawiają.zdrow!
michal16 Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 prosta zasada to co w ziemi należy do państwa nawet jak jest na twojej działce :( pozdrawiam
tomasz-proxima Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 Dzieki!!! istnieją jakieś organizacje, które zrzeszają odkrywców - co w takim przypadku czy oni mają zezwolenia.Chciałbym się do takiego stowarzyszenia zapisać - co polecacie?
tomasz-proxima Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 dolny śląsk - okolice Wrocław, Strzelin, Sobótka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.