Skocz do zawartości

Rutus Solaris

Maaarcin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kup sobie np.Minelaba...Zobaczysz,co to jest wyważenie,waga,czułość,zasięg,żywotnośc na 1 komplecie baterii,komfort obsługi itd.Pozdrawiam!
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W dziedzinie wykrywek jesteśmy za przysłowiowymi Murzynami",a tematy o zachodnich" wzorcach dyskryminacji w tzw.uty" można włożyć...
Napisano
na dzien dzisiejszy mam sovereigna gt w domu i czesto mam w lapie xs 2 wiec nie mow mi teraz o minlabie i mam tez na dzien dzisiejszy wysluzonego juz solarisa i tez z nim lubie polatac i biorac pod uwage wage sprzetu i np wywazenie do mnie bardziej przemawia solarka (ale jest to moja opinia).
do kolego jakofako polecam do testow dorwac sprzet typu hardy i wtedy zrozumiesz co ro jest zle wyważony wykrywacz.
pozdrawiam i wyrazam swoja opinie
Napisano
No cóż w dalszym ciągu nie wyjaśniłeś dlaczego traci właściwości w miarę upływu czasu? A skoro poruszyłeś tą kwestię to chyba wiesz co jest tego przyczyną?
Dla mnie jest nie istotne czy gałki czy przyciski pod foliowe (kwestia gustu)tym i tym trzeba dokonywać regulacji :)
A czy ja mówię że pytałeś ;]dokonałem tylko porównania w moim odczuciu do sprzętu który uchodzi za bardzo dobrze wyważony ;).Co do zakrycia..trudno trafić w fanta nie wyjmując z pokrowca ;]]
Saluto!

PS.jak to mówią jednemu pachnie drugiemu śmierdzi ;)
Napisano
raflen-Minelab sovereigne gt jest ciężki i ...dla tych co ze smętkiem nie mogą się rozstać(lubią ciężko i bez wyświetlaczy...)1000WAT-wiem-niska jakość wykonania,tj.słabej jakości kompopnenty(tj.podzespoły),kiepskie oprogramowanie(klej z pistoletu nie pomaga...).To nie jest jakość...to jest ...prawda...
Napisano
I nie jest ważne,co dla Ciebie jest istotne lub nie...ważne jest to,co jest praktyczne,sprawdzone i dobre...tj.to,co w terenie lepiej się sprawdza...
Napisano
I jeszcze jedno...kto to jest Brzęczyszczykiewicz?!Wypowiada się w tematach,o których nie ma pojęcia,robi za znawcę,a nie jest,...na moje to jakiś wirtualny kopacz...kilka osób...szkoda,że brzęczy.... :)
Napisano
...i nie jest ważne do czego ty się uprzedziłeś ważne są konkrety i to co jest praktyczne a owy wykrywacz jest praktyczny sprawdzony i dobry!!.W terenie sprawdzał się lepiej niż nie jeden zachodni.
Nadal nie odpowiedziałeś interesują mnie konkrety,zagadnienia techniczne!!a nie stek ogólników nic nie mówiących i nie wnoszących do tematu,oprogramowanie twoim zdaniem jest kiepskie w takim razie umotywuj dla czego?klej z pistoletu wyobraź sobie że jak rozebrałem mój obecny detektor w celu osuszenia po bardzo rzęsistym deszczu to w środku również ujrzałem klej na elektronice :]].Klej mój drogi stosuje się również w znacznie bardziej zaawansowanych technicznie urządzeniach niż detektory metali dlatego ze jest tani i skuteczny.Słabej jakości komponenty jakie aluminium jest mniej aluminiowe czy może plastik zbyt mało plastikowy a może Solaris nie jest trendy bo nie kosztuje powyżej 2000pln i nie jest zachodni.Póki co czy chcesz tego czy nie to jeden z najlepszych detektorów w swojej klasie cenowej.
Rozmowa z tobą pozbawiona jest jakiej kolwiek merytoryki zaczyna przypominać zwykłe odszczekiwanie w myśl zasady moje musi być na wierzchu.Plączesz się i nie wiesz o czym mówisz mógłbym ci tu wytknąć przynajmniej trzy wady przycisków pod foliowych,paneli dotykowych jak i gałek jednocześnie pomstując i wychwalając każde z nich bo przecież tak łatwo wywalić kota ogonem :]
Pass i Saluto!
Napisano
jakofako głupoty gadasz i tyle z tego co tu napisałeś obchodziłeś się z solarką jak z przysłowiową teściową jak nie trzaśniesz to nie zaskoczy ja mam solarkę już 1.5 roku i nie mam takich problemów jak ty i na pewno się jej nie pozbęde a ostatnio miałem okazję sprawdzić minelaba terkę i jest cięższa od solarki co nie znaczy że gorsza idzie się przyzwyczaić.Zdrów
Napisano
ja wrzuce swoje dwa grosze mialem solarke i chwale ten sprzecik bardzo bo wyciagnełem na nim troche i jak na poczatek jest ok ale nie za 800 zl bo dolozyl bym te 4 stowki i kupil dracko. Ogolnie w czasie uzytkowania zachowywał sie w miare dobrze ale mial swoje odchyly wzbudzanie z niczego i piszczenie na kamienie z przyciskami to prawda po 2 latkach niestety odmowily posluszenstwa co do dzialania działa dalej i to w miare dobrze bo jest uzytkowany nie przeze mnie :) zmieniłem na Gt i coż juz bym nie wrocił do solarki niema dyskusji. Sumujac za 600 do 700 zl do wziecia jesli jest w dobrym stanie i bedzie gicior i przy odrobinie szczescia zarobi na nastepny :)
Napisano
Miałem w ciągu dwóch lat dwa Solarisy,dwa razy serwisowałem w jednym przypadku był to zacinający się środkowy przycisk,ale na szczęście jest to produkt krajowy a plusem tego jest to,że:
- rozmawiam bezpośrednio z producentem i mogę się wyżalić do woli
- tanie naprawy pogwarancyjne
- wykrywacz nie poleci na naprawę(w czasie trwania gwarancji) do np.Stanów a ja nie będę musiał płacić kosztów jego przelotu.
-sam wykrywacz jest tani w porównaniu do konkurencji

Ktoś kto pisze,że solaris jest ciężki udowadnia mi tylko,że nigdy nie miał go w ręku.Mam teraz Proximę i ona jest trochę dla mnie ciężka po solarisie.Solaris jest dobrym wykrywaczem w swojej klasie a jeśli ktoś nie opanował go no cóż... ludzie są różni jeden szybciej złapie inny wolniej a jeszcze inny wcale i potem będzie psioczył.

Hasta Luego
Napisano
Dostalem solarisa. na poczatek przeprowadzilem proby na stole w powierzu, zasiegi niezle...zgodne z tym c ow instrukcji pisze. jednak po wyjsciu w teren na statyku nawet grube przedmioty bierze plytko a dynamik piszczy prawie przy kazdym ruchu... Moze mi ktos powiedziec o co chodzi? wydaje mi sie zo to bledne ustawienia...
Napisano
zmniejsz troszeczke czulosc i dobrze owin kabel zeby nie latal, znam ten sprzet dobrze i nie wiem czemu tak sie zachowuje, raz mi sie tak zdarzylo ale na swiezo zaoranym polu (inny zagraniczny tez szalal) druga sprawa jak bardzo zasmiecony teren i czy nie pod liniami wysokiego napiecia bo solaris lubi wtedy szalec.
Napisano
kolega Raflen ma racje. Mialem solarke i teraz mam proxime. Kabel nie moze byc luzny, zawin go ile mozna, uwazaj tylko zeby nie za duzo, sonda musi miec troszke kabla, wiadomo, gdy skladamy sonde ...
Ja zawinąlem w proximie ile mozna bylo i dodatkowo przy sondzie unieruchomilem kabel tasma izolacyjna. Od razu widac roznice, nie wzbudza sie tak czsto przy dotknieciu w trawe czy galezie.
pozdrawiam
Napisano
Dzieki:) pojde dzisiaj w miejsce gdzie nie bedzie zadnych zaklocen i sprawdze zasieg. niepokoi mnie to bo znalazlem pret dosc gruby a na powieszchni lapie mi go na 20cm
Napisano
Nie zawijaj izolacją tylko zawiąż gumką blisko cewki.Pozwoli to zostawić minimum kabla który może być trącany a i przy składaniu wygodniej bo będziesz tylko przesuwał gumkę.Grunt przeważnie lekko dodatni,dyskryma wystarcza jak będzie na godzinie 10-tej jak będzie za często popierdywał zjeżdżaj powoli z czułością do momentu,aż będzie ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie