jakofako Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Kup sobie np.Minelaba...Zobaczysz,co to jest wyważenie,waga,czułość,zasięg,żywotnośc na 1 komplecie baterii,komfort obsługi itd.Pozdrawiam!
jakofako Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 W dziedzinie wykrywek jesteśmy za przysłowiowymi Murzynami",a tematy o zachodnich" wzorcach dyskryminacji w tzw.uty" można włożyć...
raflen Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 na dzien dzisiejszy mam sovereigna gt w domu i czesto mam w lapie xs 2 wiec nie mow mi teraz o minlabie i mam tez na dzien dzisiejszy wysluzonego juz solarisa i tez z nim lubie polatac i biorac pod uwage wage sprzetu i np wywazenie do mnie bardziej przemawia solarka (ale jest to moja opinia).do kolego jakofako polecam do testow dorwac sprzet typu hardy i wtedy zrozumiesz co ro jest zle wyważony wykrywacz.pozdrawiam i wyrazam swoja opinie
1000WATT Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 No cóż w dalszym ciągu nie wyjaśniłeś dlaczego traci właściwości w miarę upływu czasu? A skoro poruszyłeś tą kwestię to chyba wiesz co jest tego przyczyną?Dla mnie jest nie istotne czy gałki czy przyciski pod foliowe (kwestia gustu)tym i tym trzeba dokonywać regulacji :)A czy ja mówię że pytałeś ;]dokonałem tylko porównania w moim odczuciu do sprzętu który uchodzi za bardzo dobrze wyważony ;).Co do zakrycia..trudno trafić w fanta nie wyjmując z pokrowca ;]]Saluto!PS.jak to mówią jednemu pachnie drugiemu śmierdzi ;)
jakofako Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 raflen-Minelab sovereigne gt jest ciężki i ...dla tych co ze smętkiem nie mogą się rozstać(lubią ciężko i bez wyświetlaczy...)1000WAT-wiem-niska jakość wykonania,tj.słabej jakości kompopnenty(tj.podzespoły),kiepskie oprogramowanie(klej z pistoletu nie pomaga...).To nie jest jakość...to jest ...prawda...
jakofako Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 I nie jest ważne,co dla Ciebie jest istotne lub nie...ważne jest to,co jest praktyczne,sprawdzone i dobre...tj.to,co w terenie lepiej się sprawdza...
jakofako Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 I jeszcze jedno...kto to jest Brzęczyszczykiewicz?!Wypowiada się w tematach,o których nie ma pojęcia,robi za znawcę,a nie jest,...na moje to jakiś wirtualny kopacz...kilka osób...szkoda,że brzęczy.... :)
1000WATT Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 ...i nie jest ważne do czego ty się uprzedziłeś ważne są konkrety i to co jest praktyczne a owy wykrywacz jest praktyczny sprawdzony i dobry!!.W terenie sprawdzał się lepiej niż nie jeden zachodni.Nadal nie odpowiedziałeś interesują mnie konkrety,zagadnienia techniczne!!a nie stek ogólników nic nie mówiących i nie wnoszących do tematu,oprogramowanie twoim zdaniem jest kiepskie w takim razie umotywuj dla czego?klej z pistoletu wyobraź sobie że jak rozebrałem mój obecny detektor w celu osuszenia po bardzo rzęsistym deszczu to w środku również ujrzałem klej na elektronice :]].Klej mój drogi stosuje się również w znacznie bardziej zaawansowanych technicznie urządzeniach niż detektory metali dlatego ze jest tani i skuteczny.Słabej jakości komponenty jakie aluminium jest mniej aluminiowe czy może plastik zbyt mało plastikowy a może Solaris nie jest trendy bo nie kosztuje powyżej 2000pln i nie jest zachodni.Póki co czy chcesz tego czy nie to jeden z najlepszych detektorów w swojej klasie cenowej.Rozmowa z tobą pozbawiona jest jakiej kolwiek merytoryki zaczyna przypominać zwykłe odszczekiwanie w myśl zasady moje musi być na wierzchu.Plączesz się i nie wiesz o czym mówisz mógłbym ci tu wytknąć przynajmniej trzy wady przycisków pod foliowych,paneli dotykowych jak i gałek jednocześnie pomstując i wychwalając każde z nich bo przecież tak łatwo wywalić kota ogonem :] Pass i Saluto!
arci Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 jakofako głupoty gadasz i tyle z tego co tu napisałeś obchodziłeś się z solarką jak z przysłowiową teściową jak nie trzaśniesz to nie zaskoczy ja mam solarkę już 1.5 roku i nie mam takich problemów jak ty i na pewno się jej nie pozbęde a ostatnio miałem okazję sprawdzić minelaba terkę i jest cięższa od solarki co nie znaczy że gorsza idzie się przyzwyczaić.Zdrów
szajka Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 ja wrzuce swoje dwa grosze mialem solarke i chwale ten sprzecik bardzo bo wyciagnełem na nim troche i jak na poczatek jest ok ale nie za 800 zl bo dolozyl bym te 4 stowki i kupil dracko. Ogolnie w czasie uzytkowania zachowywał sie w miare dobrze ale mial swoje odchyly wzbudzanie z niczego i piszczenie na kamienie z przyciskami to prawda po 2 latkach niestety odmowily posluszenstwa co do dzialania działa dalej i to w miare dobrze bo jest uzytkowany nie przeze mnie :) zmieniłem na Gt i coż juz bym nie wrocił do solarki niema dyskusji. Sumujac za 600 do 700 zl do wziecia jesli jest w dobrym stanie i bedzie gicior i przy odrobinie szczescia zarobi na nastepny :)
Szukanko Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 Miałem w ciągu dwóch lat dwa Solarisy,dwa razy serwisowałem w jednym przypadku był to zacinający się środkowy przycisk,ale na szczęście jest to produkt krajowy a plusem tego jest to,że:- rozmawiam bezpośrednio z producentem i mogę się wyżalić do woli- tanie naprawy pogwarancyjne- wykrywacz nie poleci na naprawę(w czasie trwania gwarancji) do np.Stanów a ja nie będę musiał płacić kosztów jego przelotu.-sam wykrywacz jest tani w porównaniu do konkurencjiKtoś kto pisze,że solaris jest ciężki udowadnia mi tylko,że nigdy nie miał go w ręku.Mam teraz Proximę i ona jest trochę dla mnie ciężka po solarisie.Solaris jest dobrym wykrywaczem w swojej klasie a jeśli ktoś nie opanował go no cóż... ludzie są różni jeden szybciej złapie inny wolniej a jeszcze inny wcale i potem będzie psioczył.Hasta Luego
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 Grupa wirtualnych kopaczy-oszołomów o wspólnym loginie Brzęczyszczykiewicz" czuwa!:)))
Maaarcin Napisano 15 Maj 2009 Autor Napisano 15 Maj 2009 Dostalem solarisa. na poczatek przeprowadzilem proby na stole w powierzu, zasiegi niezle...zgodne z tym c ow instrukcji pisze. jednak po wyjsciu w teren na statyku nawet grube przedmioty bierze plytko a dynamik piszczy prawie przy kazdym ruchu... Moze mi ktos powiedziec o co chodzi? wydaje mi sie zo to bledne ustawienia...
arci Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 Ja mam tak ustawionego Rutusa i nie mam z nim żadnych problemów.Zdrów
Maaarcin Napisano 16 Maj 2009 Autor Napisano 16 Maj 2009 ja mniej wiecej tak samo... a co z ta dynamika ktos wie?
raflen Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 zmniejsz troszeczke czulosc i dobrze owin kabel zeby nie latal, znam ten sprzet dobrze i nie wiem czemu tak sie zachowuje, raz mi sie tak zdarzylo ale na swiezo zaoranym polu (inny zagraniczny tez szalal) druga sprawa jak bardzo zasmiecony teren i czy nie pod liniami wysokiego napiecia bo solaris lubi wtedy szalec.
Maaarcin Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 kabel owinac wokol rury czy przy cewce? pozdr
albertus32 Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 kolega Raflen ma racje. Mialem solarke i teraz mam proxime. Kabel nie moze byc luzny, zawin go ile mozna, uwazaj tylko zeby nie za duzo, sonda musi miec troszke kabla, wiadomo, gdy skladamy sonde ...Ja zawinąlem w proximie ile mozna bylo i dodatkowo przy sondzie unieruchomilem kabel tasma izolacyjna. Od razu widac roznice, nie wzbudza sie tak czsto przy dotknieciu w trawe czy galezie.pozdrawiam
Maaarcin Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 Dzieki:) pojde dzisiaj w miejsce gdzie nie bedzie zadnych zaklocen i sprawdze zasieg. niepokoi mnie to bo znalazlem pret dosc gruby a na powieszchni lapie mi go na 20cm
Szukanko Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 Nie zawijaj izolacją tylko zawiąż gumką blisko cewki.Pozwoli to zostawić minimum kabla który może być trącany a i przy składaniu wygodniej bo będziesz tylko przesuwał gumkę.Grunt przeważnie lekko dodatni,dyskryma wystarcza jak będzie na godzinie 10-tej jak będzie za często popierdywał zjeżdżaj powoli z czułością do momentu,aż będzie ok.
Maaarcin Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 Mam juz chyba ostatnie pytanie. a mianowiecie co oznacza data pokazujaca sie przy uruchomieniu sprzetu?
krzycho1708 Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 To chyba wersja oprogramowania;)ale nie jestem pewien bo nie mam solarisa...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.