iwandiler Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 Mam zamian zamienić x terrre 70 na c Sopoa newforce R1. Gdyż x terra na dużej czułości robi się nadpobudliwa.czy c scope jest porównywalny do x terry chodzi mi głównie o drobnicę.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Nie, nie jest. Jest znaczniej mniej czułym sprzętem. Pamiętaj też, że niezwykle ciężko Ci będzie kupić inną cewkę do R1. Piszesz, że X70 jest adpobudliwa", ale przecież to Ty decydujesz jaką czułośc ustawiasz i którą częstotliwość wybierasz na dany teren czy typ poszukiwań, więc ten komentarz świadczy o tym, że nie opanowałeś swojego sprzętu.Szczerze powiedziawszy nie potrafię sobie wyobrazić racjonalnego uzasadnienia dla takiej zamiany.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwandiler Napisano 6 Maj 2009 Autor Share Napisano 6 Maj 2009 wiem że na dużej czułości wykrywacz może dawać za dużo sygnałów ale wcześniej chodząc na tych samych ustawieniach zachowywał się normalnie a teraz warjuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 To może świadczyć o usterce. Sprawdź.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARKADIO.IE Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 Fakt jest faktem , ale nie jest tak do końca .Jeśli na X70 nie można chodzić np,na 75% czulości bo traci stabilność ,a na C.scope R-1 można chodzić na maxa i jest stabilny,to gdzie jest problem . C.scope nie jest tak delikatny jak X-70Ale nie zamieniał bym na, R-1 ,pomyślałbym nad czymś innym ,nawet ze względy na awaryjność, delikatny sprzęt jest . Co do cewek C.scope R-1, to są tylko dwie 10 i 6" po co więcej? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Arkadio, chyba nie wczytałeś się w posty - kolega pisze, że jego X70 przestał pracować tak jak dawniej, co sugeruje usterkę. W normalnych warunkach nie ma problemu żeby X70 pracowała na maksymalnych nastawach, jeśli jest taka potrzeba. Nie napisałem też, że do R1 nie ma innych cewek tylko, że będzie miał problem z ich kupnem a to różnica. Nie zgodziłbym się z tym, że X70 jest bardziej delikatna, ale to kwestia indywidualnej oceny.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwandiler Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 jaki serwis mogli byście zaproponować.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwandiler Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 może zaproponujecie jakiś innny mniej awaryjny sprzęt równie dobry na kolorki.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARKADIO.IE Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 VanWorden nie neguje twojego posta :) Ale jeśli tak idzie to widocznie też trafiłem na wadliwy sprzęt?A co do C.scope R-1 to nie wiem czy jest lepszy od X-70,bo w moich miejscach bywało tak ,że czasem X-70 przebijała R-1 a czasem odwrotnie .I tym można wyjąć fajne fanty i tym .Ale jak dla mnie osobiście jest to sprzęt delikatny.A właśnie co z serwisem ? bo słyszałem coś ,że nie ma ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwandiler Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 a co sądzisz minelabie qattro mp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.