LeCH1310 Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Witam Panowie.Macie jakieś metody żeby wyczyśćić dużą mosiężną łuskie do złotego połysku bez różowych przebarwień proszę podzielcie się swoim doświadczeniem :)POZDRAWIAM LeCH1310 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 poszukać w dziale konserwacja lub skorzystać z wyszukiwarki http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=jak+wyczy%B6ci%E6+%B3uske&ws=txt&id_forum=all&forum=on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Tak btw tematu-kupiłem dziś płyn do czyszczenia mosiądzu i miedzi KIWI, zacząłem przecierać mój stary zegar mosiężny i co? On się zaczął złocić! Ściereczka była cała czarna nie wiem czemu-ale zegar wygląda jak nóweczka ze sklepu. Polecam popróbować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cohete9 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Ściereczka była czarna, bo zchodził nalot jaki był na zegarze, zabrudzenia i innego tego typu niepotrzebne przebarwienia, które po czasie się niestety same robią. A jeśli mógłbyś mi napisać skład tego preparatu byłabym wdzięczna. Inną metodą jest też pasta polerska i mięciutki materiał. Jest to troszkę pracochłonne, bo lepiej polerować mechanicznie, ale mniemam, że oprócz wielkości łuski problematyczny byłby dostęp do polerki elektrycznej.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Niestety producent nie wymienia składu, ale produkt pewnie toksyczny i trujący ponieważ ma zabezpieczenie przed dziećmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cohete9 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 No to, że toksyczny to prawie że pewne. A szkoda, że nie wymieniono składu. Mimo wszystko dzięki ;)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.