Damian1234 Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Napisano 25 Kwiecień 2009 Interesują mnie pola bitew 1-2 wojennych w Łodzi i w pobliżu np. w jakiś wsiach lasach itp.
Damian1234 Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Napisano 25 Kwiecień 2009 proszę pomóżcie bo nie wiem gdzie już szukać proszę podaj cie nazwy miejscowości albo lasy gdzie toczyły się różne bitwy.
Czlowieksniegu Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Proste pytanie- masz bana na google? Zakaz wstępu do biblioteki dostałeś? Czy jakiś równie tragiczne zdarzenie Tobą powoduje?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:25 25-04-2009
longwood Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 pierwszowojenne pola bitewne koło Łodzi....Nie dość że do biblioteki kolegi nie wpuszczają, to nawet konstytucyjne prawo do edukacji na szczeblu podstawowym mu odebrano...
Czlowieksniegu Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Jeśli Dłoogi ma rację, to sumienie nie pozwala mi pozostać obojętnym ( zwłaszcza, że wymagało to wbicia 11 literek w wyszukiwarkę ). Np:http://www.lodz1914.pl/index.php?lang=pl&page=136
longwood Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 mogło umknąć koledze, w Warszawie też mało kto słyszał o jakimś tam powstaniu...
Czlowieksniegu Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 No tak, ale w Warszawie ( podobno ) nie ma już prawdziwych Warsiawiaków. To skąd przyjezdni mają coś wiedzieć ( wystarczy bankomat-McD-knajpa :-)* zaraz mnie zlinczują :-)
fitter Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Witam.A czy nie przyszło Wielkim Mądralskim ,że jak ktoś pyta to trzeba ładnie odpowiedziec a nie zsyłac na drzewo.Może juz bibliotekę przerył w szukaniu materiałów a w necie nic ciekawego nie znalazł.Chyba nie grzech kogoś zapytać ,niewszystko w książkach napisano .Pozdr.
Czlowieksniegu Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Różnie już się do mnie zwracano, ale nigdy jeszcze Wielki Mądralski. A co do meritum- idę w zakład, że w necie jest full i tatanka ciekawych informacji, a biblioteki nie przerył. To raz. Dwa- przecież nie byliśmy okrutni i podałem ciekawy i dobrze ( wg mnie ) opracowany śnurek. A i szukajka na Forum podaje DWA podobne pytania i zestaw odpowiedzi.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.