Skocz do zawartości

Kolekcjoner zginal przez wlasne hobby"

Dziki

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie - proszę Was o to , żeby nikt nie zajmował się niewybuchami - żeby Wasze matki i rodziny nie cierpiały tak jak my - był tak dobrym człowiekiem , że ja o nim nigdy nie zapomną !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! matka Mariusza .

Pani Wando współczuję Pani tragedii.I proszę nie odebrac tego jako ataku na Pani osobę ale chyba coś Pani zaniedbała skoro stało się co się stało.A Szanownych Użytkowników pytam się skąd nagle zwrot w ocenie tego przypadku.Dopóki Pani Wanda się nie wpisała potępialiście kolesia w czambuł.A teraz współczuję, znałem , itp ?
Pani Wando naprawdę doceniam że Pani apeluje do innych aby nie zrobili tego co Pani syn ale naprawdę głupotę potępiam (bynajmniej nie chodzi mi o Panią).
I prośba do Moderatorów.Więcej czujności gdy na forum pojawiają się ezpieczne" rozrywki lub instrukcje jak rozebrac zapalnik.Może dzięki Wam ktoś inny przeżyje.

PIk... Lefa.. zauważcie że Fraktal miał 28 lat. Stary chłop. Znałem i ostrzegałem, nie raz mówiłem mu żeby sobie odpuścił, że sam się prosi.. Ile można dorosłego człowieka ostrzegać? Wiem że robił to długo i myślał że wie co robi i czuł się pewnie...za PEWNIE!!! Kiedyś mi wspominał ze skończył już z tym...jednak nie. Szkoda ...
Lefa masz rację co do głupoty, ale nie obwiniaj innych za ta bezsensowną śmierć. BO TO BYŁ DOROSŁY CZŁOWIEK!! TO BYŁ JEGO WYBÓR!!! Że głupi i nieodpowiedzialny to już inna sprawa. Takie jest życie. Sam wybrał tak się stało i sięnie odstanie. Współczuję, to najgorsze co może być, przeżyć swoje dziecko.

Pik z tego co mi wiadomo to do swojej kolekcji. Nie handlował.
Lefa równie dobrze mozesz zakazaywać umieszcznia na różnych forach zdjęć karabinów, bagnetów schematów broni. Nie wiesz jak toś to wykorzysta. Może dźgnąć kogoś bagnetem, zatłuc wystruganą kolbą albo skonstruować z rury kanalizacyjnej samopał". To nie jest przyzwolenie tylko mozliwość wyboru jak ktoś źle wybiera to jego sprawa. Równie dobrze mozna zakazać spożywania i rozprowadzania alkoholu patrząc na Twoje wypowiedzi. Przynajmniej ie będzie" pijanych kierowców, kłótni rodzinnych, picia nieletnich itd. Nie tędy droga. Jak nie chce ktoś zrozumiec to nie zrozumie. Trzeba pokazywać i uczyć a nie zakazywać bo zakazy prowadzą do wręcz przeciwnych skutków. Zresztą Jaca nie chce mi się z Tobą dyskutować.
Nie jest to wątek po to założony. Lepiej się zastanowić skąd Fraktal miał tą katiuszę skoro Polska została oczyszczona" w latach 50tych z niewypałów?Jaca ile razy zgłosiłeś niewypał odpowiednim służbom? Co zrobiłeś żeby ierozważny" poszukiwacz nie znalazł takiej rozrywki oprócz lżenia i płakania po forach? Pewnie napiszesz ze jesteś przykładnym obywatelem i dziesiątki razy zgłaszałeś już takie rzeczy, albo że takie a takie prawo jest u nas i że bałbyś się zgłosić z tym do służb. .. Cóż ja trochę złomu niebezpiecznego pozgłaszałem i można to zrobić bez żadnych konsekwencji a przynajmniej jest satysfakcja ze nikt inny tego dziadostwa nie znajdzie i nie zrobi sobie kuku.
POchylmy się i uczcijmy minutą ciszy jak by na to nie patrzec jednego z Nas. Bo warto. To był fajny człowiek, ale popełnił głupi błąd, i nikt nie był w stanie go od tego odwieść.
Heruss
PS. JAca jak chcesz się wyzewnętrzniać to rób to ale nie w takim wątku.

Fraktal , był rozsądny , nigdy by nie wystawiał na allegro , oddał coś , ale nie wiem co do muzeum , jak będę latem w Kołobrzegu - to sprawdzę . Nie chodził ostatni czs [ 2lata ] z wykrywką , bo nie miał czsu - dostał od kogoś prezent ,, katiuszę ;; Panowie - jestem ZA , żeby kończyć ten temat - bo to bardzo drażni !

Z tym zglaszaniem to też bywa różnie. Są takie ogólnie znane miejsca gdzie można w ciemno wziąć ze sobą saperów i na pewno by się nie nudzili. Ciekawe że odpowiednich slużb jakoś to nie interesuje dopóki nie zrobi się buuum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie