Skocz do zawartości

Co wykoapli w Racławicach Śląskich

vojtaz2

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzą słuchy i dużo świadków że grupa z Krakowa ze zezwoleniami wykopała w Racławicach Motocykl z przyczepką. mówią ze na prywatnej posesji, i mówią że przy torach kolejowych, mówią też że to kuchnia polowa, świadków było koło 30 i policja. Co wykopali w ubiegłą sobotę??

Jak się nie dowiem na forum co za jedni z Krakowa ,bo oni wiedzą najwięcej. Do Racławic mam 20 km, puki co to chciałem się dowiedzieć coś na forum, w niedziele będę w Racławicach i pogadam z osobami które były na miejscu. Pozdrawiam

A więc tak :

Akcje wykopaliskową przeprowadziło :

Stowarzyszenie Miłośników Muzeum i Ziemi Głubczyckiej - Głubczyce

Dodzwoniłem się do członka zarządu Andrzeja K.
dowiedziałem się że to co chcieli i co nie udało się wyciągnąć, to przyczepka amunicyjna ,nie wiadomo jakiego wojska, ale podejrzewali że została rozjechana przez czołg, bo jest poniszczona. Oprócz tego drobnice wykopali, jakieś resztki broni, co słyszałem że wyląduje w muzeum w Głubczycach, koło wielkiego arsenału z Głubczyckiej Policji. Pozdrawiam

A tu macie to czego się dowiedział Stasiu redaktor strony o Racławicach śląskich. Podejrzewam że moja wersja jest najprawdziwsza :)

http://raclawice.net/raclawice_slaskie/aktualnosci/855/Szukali_skarb%C3%B3w_na_ulicy_Batorego_problem_w_tym_%C5%BCe_nielegalnie.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie