Skocz do zawartości
  • 0

Buty skórzano - filcowe

Lorus

Pytanie

Napisano

Witam, czy mam dobre podejrzenia że to buty niemieckie?? Kupione od chlorka za 10 zł. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kolego luftlander,kto by po wojnie robił dla chłopów takie buty?Wtedy nic nie było,dzieci boso chodziły do szkoły a chłop miałby w obejściu w takich super" butach chodzić?Czasami się zastanów zanim wciśniesz 'dodaj'.Jeżeli powojenne to na pewno nie rolnicze.
pozdr!
Napisano

Panowie z nim kogoś wychłostacie to się zastanówcie..
po pierwsze staram się nie zaśmiecać forum
po drugie może się nie znam na niemieckich butach ale się staram
po trzecie w okres PRL był pełen absurdów
a wracając do tematu butów; Buty są produkcji polskiej na co wskazuje pieczątka na taśmie BT względnie KT+ numer (Badanie lub Kontrola Techniczne i numer kontrolera) jest to oznaczenie rodem z PRL Wklejam podobną kontrolkę z polskich opinaczy.

Napisano
Fakt, podobne a nawet identyczne, ale z tego co czytałem powojenne były z jednego rodzaju skóry, a u mnie są 2 rodzaje, jak w niemieckich. No i te niemieckie okucia. Pozdrawiam
Napisano
Nie z dwóch rodzajów skóry tylko przód buta jest zrobiony mizdrą na wierzchu a reszta licem stąd różnica w wyglądzie. Robiono tak i po wojnie ze względu na charakter skóry np. w butach skórzanych PKP które do złudzenia przypominają niemieckie trzewiki.
Napisano

Witam, czy mam dobre podejrzenia że to buty niemieckie?? Kupione od chlorka za 10 zł. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam

Napisano
Nie byłbym taki pewien. http://panzerlehr.mojeforum.net/temat-vt303.html Powojenne (według forum) były z jednego rodzaju skóry. Okucie takie jak w niemieckich. Może ktoś więcej?? Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie