Lorus Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 Witam, czy mam dobre podejrzenia że to buty niemieckie?? Kupione od chlorka za 10 zł. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
De Horsting Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 kolego luftlander,kto by po wojnie robił dla chłopów takie buty?Wtedy nic nie było,dzieci boso chodziły do szkoły a chłop miałby w obejściu w takich super" butach chodzić?Czasami się zastanów zanim wciśniesz 'dodaj'.Jeżeli powojenne to na pewno nie rolnicze.pozdr!
acer Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Wstaw do oceny na WAF - szybko się dowiesz co to ma wspólnego z oryginalnymi butami :)))
Lorus Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 Acer mógłbyś rozszyfrować skrót :). Pozdrawiam
Luftlander Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Panowie z nim kogoś wychłostacie to się zastanówcie.. po pierwsze staram się nie zaśmiecać forum po drugie może się nie znam na niemieckich butach ale się staram po trzecie w okres PRL był pełen absurdów a wracając do tematu butów; Buty są produkcji polskiej na co wskazuje pieczątka na taśmie BT względnie KT+ numer (Badanie lub Kontrola Techniczne i numer kontrolera) jest to oznaczenie rodem z PRL Wklejam podobną kontrolkę z polskich opinaczy.
Luftlander Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Koledze acerowi chodzi o wehrmacht-awards i zapewne o buty kopalni Knurow.Pozdrawiam
Lorus Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 Fakt, podobne a nawet identyczne, ale z tego co czytałem powojenne były z jednego rodzaju skóry, a u mnie są 2 rodzaje, jak w niemieckich. No i te niemieckie okucia. Pozdrawiam
Luftlander Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Nie z dwóch rodzajów skóry tylko przód buta jest zrobiony mizdrą na wierzchu a reszta licem stąd różnica w wyglądzie. Robiono tak i po wojnie ze względu na charakter skóry np. w butach skórzanych PKP które do złudzenia przypominają niemieckie trzewiki.
Lorus Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 Witam, czy mam dobre podejrzenia że to buty niemieckie?? Kupione od chlorka za 10 zł. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
Lorus Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 W każdym bucie taka nieczytelna pieczątka.
Lorus Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 Przód buta z innej skóry (chropowatej) niż reszta. Są potraktowane pastą bezbarwną. Pozdrawiam
Lorus Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 Nie byłbym taki pewien. http://panzerlehr.mojeforum.net/temat-vt303.html Powojenne (według forum) były z jednego rodzaju skóry. Okucie takie jak w niemieckich. Może ktoś więcej?? Pozdrawiam
Pytanie
Lorus
Witam, czy mam dobre podejrzenia że to buty niemieckie?? Kupione od chlorka za 10 zł. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.