Skocz do zawartości

kiermusy targi staroci

bossmann1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zdecydowanie argi staroci" to zbyt mozne słowo ,jedyne co mi na mysl przychodzi to stoiska ze swoiskim jedzeniem. Zdecydowanie polecam chlebek ze smalcem ;D
Napisano
Bylem w Kiermusach ( tych kolo Tykocina:)) na poczatku stycznia i poza dobrym smalcem w Karczmie nic ciekawego nie spotkałem,,,,
Łuska do radzieckiej 45, kopia odznaki za rany i baaardzo tandetna kopia kordzika Wh to wszystko co zobaczyc mozna bylo z militarki.
Na usprawiedliwienie trzeba jednak dodac, ze byla to pierwsza niedziala stycznia a co za tym idzie okres mocno swiateczny zarowno w wierze katolickiej jak i prawoslawnej.

Pozdrawiam,
Marcin
Napisano
jak to - O CO?...
chodzi o te dziury w serze, który można dostać w Kiermusaach, tych koło Tykocina, gdzie jest targ staroci na którym ic niema" i tam - można ten ser kupić...
Napisano
zjawiaja sie tzm zbieracze z okolic,maja tam m.in znaleziska z 2 ws 1 ws ,powstania styczniowego nawet napoleonskie pamiatki,bardzo czesto trafia sie cos ciekawego.
Napisano
mieszkam niedaleko i bywam tam często.fajne rzeczy sie trafiają. raz bagnecik od mosina ideal w oxydzie za 20zł od miejscowego wyrwałem.polecam miejsce. tym bardziej że jest co w okolicy zwiedzać.kilka km dalej w kurowie są resztki spalonego mostu w 1939 i niedaleko resztki fortu koziołek" z czasów potopu.
Napisano
Witam!

Z Kiermus przywoziliśmy z bratem naprawdę dobre fanty, ale to parę lat temu. Działo się tak, gdy okoliczni mieszkańcy zauważyli, że na tym można zarobić. Teraz rzadko coś się tam trafia. Jeździmy jedynie żeby pogadać ze znajomymi.

:-)

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
czy dnia 3.05.2009r odbendzie sie giełda w kiermusach koło tykocina? i czy trafiają się tam jakieś ciekawe fanty? i jakie ceny?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie