tadeklobo Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 WitamJedno z ostatnich znalezisk - czym mogę taką monetę doczyścić jest po wstępnej kąpieli w oliwce. Szukam dobrej metody by jej nie zniszczyć a chciałbym by wyglądała bardzo dobrze.Z góry dziękuję za wszelkie porady i wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Cudów nie dokonasz, bo moneta jest w fatalnym stanie... zostaw ją jaka jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeklobo Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Tak też myślałem moneta znaleziona na drodze więc jest mocno wytarta choć liczyłem, że może jeszcze się uda ją doprowadzić do kultury. Może jest jakiś sposób na poprawę choć trochę jej wyglądu to z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Niestety nic się nie da zrobic-próbowałem różnych sposobów i jak moneta miedziana jest zeżarta to koniec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Kolego, już takich przerobiłem sporo, i powiem ci że nic więcej nie zdziałasz już, wiem że szkoda ci jej ale zostaw już i nie męcz jej, ja ostatnio zrobiłem głupotę i rozwaliłem piękną monetę, wiec zostaw ją już:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeklobo Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2009 dzięki za dobrą radę nie będę jej masakrował jak mi polecacie. Widać, że jest nadżarta i nic już jej nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.