FAGIL Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 z jakiego okresu moze pochodzic obok lezalo pol srebnego grosza z 1849 ale to moze przypadek bo dalej grosze SAP tez wyszly
traper6 Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Na pierwszy rzut oka wygląda na sreberko. Poniżej orła wydaje mi się że są tam dwie punce. Podczyść je trochę w cytrynce" i wrzuć ich wyraźne zdjęcie. Może mi się uda powiedzieć coś więcej na temat lat i pochodzenia tego ryngrafiku.
FAGIL Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 ze jest srebrny to wiem daty nie wydrapal
traper6 Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Ach" jest to punca złotnika który wykonał dany przedmiot. Interesuje mnie tylko ta owalna punca, jest to probierz. Na podstawie probierza można określić np.- państwo w którym dany przedmiot został wykonany- miasto j.w.- gatunek srebera- rok wykonaniaObie punce są do góry nogami.Zrób fotkę tej owalnej puncy, ale odwróconą o 180 stopni, bo dostaję oczopląsu. Postaraj się jeszcze coś wycisnąć z aparatu. Jeżeli nie będziesz w stanie to opisz mi DOKŁADNIE co się na tym probierzu znajduje, bo na tych fotkach nie widać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.