egon8 Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Witam kolegów, właśnie usłyszałem kilka nieprawdopodobnych historyjek. Pewien facet pochodzący z tamtych rejonów opowiadał mi o polskich żołnierzach którzy w tamtej okolicy po stoczonej walce i prawdopodobnie okrążeniu - rozbroili się zakopując całą broń w tamtej okolicy, on podobno wie mniej więcej gdzie to może być, na potwierdzenie mówił o starej wierzbie w której znaleziono karabiny polskie schowane właśnie tam, a sam znalazł podobno w jakimś miejscu kilka skrzynek jakiejś amunicji, czy może być to prawda bo coś mi nie pasuje , pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manucc Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 mieszkam jakieś 10km od Kadzidła, znajomy z tamtych stron ostatnio wykopał przy pracach ziemnych skrzynie z amunicją, chodzi Ci o tereny w stronę Łysych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
areko-golo Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 a co ci nie pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon8 Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 a niby jaka jednostka w tym terenie miałaby by przestać istnieć, to mi nie pasuje, no chyba że jakaś kompania Batalionu ON Ostrołęka", a podobno to miała być dość duża jednostka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon8 Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 raczej w stronę Piaseczna i tych bagien ale nie znam terenu bo to on pochodzi stamtąd, ciekawi mnie to ponieważ wiem o nim że dużo czasu spędzał w lesie, a informacje ma od swojego ojca, teren dość dziki i lesisty, więc ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 to dobry material na kolejny odcinek bajki dla dzieci pt Było ,nie mineło" ,daj cynk red.Sikorskiemu on lubi takie tropy :) Wykopie pare lusek ,2 guziki i bedzie happy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon8 Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 nie twierdzę że tak właśnie jest dlatego podchodzę do tego z rezerwą ale chodzi oto czy jakieś jednostki mogły tam się właśnie rozbroić czy to wogóle możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossmann1 Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 tak to sprawa dla sikorskiego,ale zeby niebylo totalnej wtopy trzeba podrzucic pare usek najlepiej z pobliskiego poligonu tudziez strzelnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon8 Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 hehe muszę mu podrzucić namiary jak tak ale nie dowiem się widzę czy to jest wogóle możliwe, trzeba poszukać w literaturze w każdym razie coś tam było ale co i kiedy nie wiem, a na zakończenie opowiem jeszcze drugą historyjkę z tego samego źródła: ... przed wojną były na skrzyżowaniu jakieś 3 krzyże więc punkt charakterystyczny o który kilka razy dopytywali się współcześnie Niemcy właśnie we wsi z której pochodzi nasz bohater, niestety nikt im nie chciał pokazać tego miejsca, pewnie jakieś skarby tak myślą ... heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossmann1 Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 chociasz powiem ze odrobina prawdy zawsze jest... prubuj,popytaj i podziel sie rewelacjami z nami tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon8 Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 jak tylko będę miał jakąś wykrywkę to skoczę z ypem", coś tam napewno ludzie znajdywali, tylko pytanie co i po kim , pzd :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manucc Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 ja jeżdżę w tamte tereny na I wojne, jeszcze nic ciekawszego z II tam nie trafiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.