Skocz do zawartości

zakopana broń okolice Kadzidła

egon8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów, właśnie usłyszałem kilka nieprawdopodobnych historyjek. Pewien facet pochodzący z tamtych rejonów opowiadał mi o polskich żołnierzach którzy w tamtej okolicy po stoczonej walce i prawdopodobnie okrążeniu - rozbroili się zakopując całą broń w tamtej okolicy, on podobno wie mniej więcej gdzie to może być, na potwierdzenie mówił o starej wierzbie w której znaleziono karabiny polskie schowane właśnie tam, a sam znalazł podobno w jakimś miejscu kilka skrzynek jakiejś amunicji, czy może być to prawda bo coś mi nie pasuje , pzd

raczej w stronę Piaseczna i tych bagien ale nie znam terenu bo to on pochodzi stamtąd, ciekawi mnie to ponieważ wiem o nim że dużo czasu spędzał w lesie, a informacje ma od swojego ojca, teren dość dziki i lesisty, więc ...

hehe muszę mu podrzucić namiary jak tak ale nie dowiem się widzę czy to jest wogóle możliwe, trzeba poszukać w literaturze w każdym razie coś tam było ale co i kiedy nie wiem, a na zakończenie opowiem jeszcze drugą historyjkę z tego samego źródła: ... przed wojną były na skrzyżowaniu jakieś 3 krzyże więc punkt charakterystyczny o który kilka razy dopytywali się współcześnie Niemcy właśnie we wsi z której pochodzi nasz bohater, niestety nikt im nie chciał pokazać tego miejsca, pewnie jakieś skarby tak myślą ... heh

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie