Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawy medalik ID

Wyro

Pytanie

Napisano

Zazwyczaj z medalikami nie mam problemu, ale tutaj jestem bezradny. Aparatem nie mogłem zdjęcia zrobić, bo flesha nie mogę wyłączyć akurat, więc ze skypu. Myślałem, ze to Matka Boska, ale chyba nie, sam nie wiem.

Nie wiem jak datować, jakimi farbkami to było malowane, odpust?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zazwyczaj z medalikami nie mam problemu, ale tutaj jestem bezradny. Aparatem nie mogłem zdjęcia zrobić, bo flesha nie mogę wyłączyć akurat, więc ze skypu. Myślałem, ze to Matka Boska, ale chyba nie, sam nie wiem.

Nie wiem jak datować, jakimi farbkami to było malowane, odpust?

Napisano
Tak, to się odgina (nię mi złamało...) i można to było postawić, nie tylko nosić. Co do lepszej fotki. Zrobię i wstawię po świętach. Dzięki za inspirację:)
Napisano
Oj, zależało mi na jakimś konkretnym, albo nawet jakimś naprowadzjącym ID, ale cóż:( może mało typowe znalezisko:) Dzięki Arseon! za jedyną odpowiedź.
Napisano
Tak na pierwszy rzut oka ,kojarzy mi się to ze zdjęciem ukochanej .Zwłaszcza to serce ma swoją wymowę .Jakoś tak brak jakiśkolwiek elementów religijnych ,jeśli to miał by być skaplerzyk .Jeśli ten dolny pałąk się odgina to można ten przedmiot postawić .Na mój gust to XVII- XVIIIw medalion z wizerunkiem jakiejś białogłowy .Podarowany ukochanemu w dowód wielkiej sympatii lub dostarczony przez swata ,młodemu żonkosiowi ,aby zobaczył jaką to laskę starzy wybrali mu na żonę .Fajny fancik ,a że mały to łatwy do zgubienia .Pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie