Hunter 85 Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 witam wszystkich, mam prośbę do osób, które mogą wiedziec coś na temat tych krążków - czy jest mozliwe żeby były to jakiegoś rodzaju monety? Są one z ołowiu, przynajmniej waga i giętkośc na to wskazują, wielkości naszej 5 zł, może ciut większe, znalezione na południu Szkocjii. Pytam ponieważ już któryś raz wygrzebałem takie coś, a żeby tego było mało to znajduję tu od groma prostokątnych pasków ołowiu przeróżnej wielkości, co by to mogło byc?
Hunter 85 Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 tutaj jakby było widac twarz, może się mylę:)))
lukaszpol26 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Po mojemu to plomba jeżeli ołów Pozdrawiam ŁP
Pablo.wpl Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Pewnie że plomba, pewnie jakiegoś młynu albo cuś, moneta na100% to nie jest. pozdr
lukaszpol26 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Nie musi być młynu było wile innych plomb ale moneta to nie jest Pozdrawiam ŁP
karpik Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Ze zdjęć wynika, że to na pewno nie plomby.Nie są to też monety. Może obciążniki.
kopijnik2 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 pieczęć monetarna - forma - plomby - charakter pieczęci...wielowarstwowa - stara
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.