said2 Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 Cześć!Ktoś może wie coś więcej o tym sprzęcie? Jak wypada w porównaniu z x-terra 70? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzu Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 X-terra 505?Jakis nowy model?A jesli literówka to polecam skorzystanie z wyszukiwarki.http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=585859#587272 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzu Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=636217#651714 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzu Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=310489#417634 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzu Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 I jeszcze jest na forum duzo,duzo więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
said2 Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 Nowy model ma się pojawić - X-terra 505. Taką wiadomość dostałem dzisiaj od sprzedawcy- znanej firmy sprzedającej wykrywacze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzu Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Jesli tak to przyłączam sie do pytania.said2,były jeszcze w tej wiadomosci jakies informacje o tej wykrywce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzu Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Albo moze fotka?Moze sprzedawca sie wypowie bo napewno monitoruje Forum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanWorden Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Panowie a od czego własna inicjatywa? W necie (w tym na polskich forach) jest już trochę informacji:)) Premiera 6go kwietnia.PozdraawiamVW Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColdDemons Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 No to można mieć nadzieję na wysyp używanych X-terrek starej serii na allegro i ebay! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzu Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 ColdO ile 505 będą lepsze...Bo róznie to bywa. :))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
said2 Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 Właśnie kolego Van mało tych informacji.. Może dodasz swoje cenne uwagi. Na odkrywcy jeszcze nie było takiego wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho1708 Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Reklama;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
said2 Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 najbardziej interesuje mnie porównanie do 70. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho1708 Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 said2, jak można coś porównywać jak jeszcze nikt oprócz producentów nie miał w rękach tej ulepszonej serii x-terrek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
said2 Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 Sadziłem że jak w PL wchodzi za tydzien, to może juz ktoś coś wie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanWorden Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Ok, wklejam co napisałem na forum Thesaurus bo tyle już wiemy:Plotki głoszą, że zmiany w 705 polegają na dodaniu opcji w trybie plażowym, kolejnym fabrycznym układzie dyskryminacji, podświetleniu i jakiejś modyfikacji strojenia do gruntu. W sumie nie dziwię się, że kombinowali coś z trybem plażowym bo już podczas testu dzwoniłem do Desmonda Dunna do Irlandii i pytałem co i jak.. Nawet po odpowiednim dostrojeniu trzeba zbyt dużo schodzić z czułością, więc może coś tam z tym zrobili. Kolejny fabryczny tryb raczej nie jest istotny. Podświetlenie owszem ale nie dla wszystkich no i zobaczymy co z tym strojeniem niby zrobili. Generalnie za mało zmian na to by ktoś sie przesiadał z X70 za to sporo na tyle by wziąć pod uwagę zakup X705 zamiast X70, oczywiście w zależności od ceny W 505 skala czułości wzrasta do 30tu, czyli wyglada na to, że zasięg ten sam co w X70.."PozdrawiamVW Link to comment Share on other sites More sharing options...
said2 Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 Ciekawe, szukałem używanej 70. Teraz może skuszę się na nową 505 ( co o tym sadzicie).Szkoda że na razie jest tak mało inf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzu Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Ale mimo wszystko bardzo jestem ciekaw jak to bedzie w praktyce wyglądało.A najbardziej bedzie mnie interesowała cena w porównaniu do X-50-70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekssa Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 W/g informacji cena x-terra705 taka jak obecnie 70,tyle ze tylko z jedna cewka standartowa 7,5 khz DD -chwilowo bez instrukcji po polsku.x-terra 70 staniala o okolo 500 zl tyle ze w Norwegii + gratisy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
longwood Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 czyli chwyt marketingowy w najczystszej postaci i żadnych rzeczywistych zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanWorden Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Tak bym tego nie nazwał. X70 jest na rynku już ładny szmat czasu i Minelab podchodzi profesjonalnie do sprawy robiąc aktualizację linii. Gdyby zmiany były większe to już byłyby po prostu inne wykrywacze. Generalnie to jeden z najlepszych sprzętów więc nie widzę potrzeby czegoś bardzo radykalnego.PozdrawiamVW Link to comment Share on other sites More sharing options...
longwood Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 aktualizacja mogłaby polegać również na poprawieniu dyskrymy w zakresie żelaza umożliwiając eliminację drobnych śmieci - taki ukłon w stronę chełmokopów...I mogliby zatrudnić dodatkowych ludzi na dziale 'kontroli jakości' - zwłaszcza w irlandzkiej montowni.Też by się przydało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekssa Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Witam ! -wlasnie zakupilem x-terra 705,niestety nie mialem wczesniej doczynienia z x-terra,w jaki sposob nastawic wykrywacz do szukania moneti innych precozjow kolorowych.Prosze o wytlumaczenie tylko tak bardzo przystepnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brunogd Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 http://www.joanallen.co.uk/a_minelab_metal_detectors_uk.html mieszkam w uk uzywam ace 250 ale zaczynam zastanawiac sie nad 705 dobre info w po ang. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.