Skocz do zawartości

X-terra 505

said2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
X-terra 505?Jakis nowy model?A jesli literówka to polecam skorzystanie z wyszukiwarki.

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=585859#587272
Napisano
Nowy model ma się pojawić - X-terra 505. Taką wiadomość dostałem dzisiaj od sprzedawcy- znanej firmy sprzedającej wykrywacze.
Napisano
Właśnie kolego Van mało tych informacji.. Może dodasz swoje cenne uwagi. Na odkrywcy jeszcze nie było takiego wątku.
Napisano
Ok, wklejam co napisałem na forum Thesaurus bo tyle już wiemy:
Plotki głoszą, że zmiany w 705 polegają na dodaniu opcji w trybie plażowym, kolejnym fabrycznym układzie dyskryminacji, podświetleniu i jakiejś modyfikacji strojenia do gruntu.
W sumie nie dziwię się, że kombinowali coś z trybem plażowym bo już podczas testu dzwoniłem do Desmonda Dunna do Irlandii i pytałem co i jak.. Nawet po odpowiednim dostrojeniu trzeba zbyt dużo schodzić z czułością, więc może coś tam z tym zrobili. Kolejny fabryczny tryb raczej nie jest istotny. Podświetlenie owszem ale nie dla wszystkich no i zobaczymy co z tym strojeniem niby zrobili. Generalnie za mało zmian na to by ktoś sie przesiadał z X70 za to sporo na tyle by wziąć pod uwagę zakup X705 zamiast X70, oczywiście w zależności od ceny W 505 skala czułości wzrasta do 30tu, czyli wyglada na to, że zasięg ten sam co w X70.."

Pozdrawiam

VW
Napisano
Ciekawe, szukałem używanej 70. Teraz może skuszę się na nową 505 ( co o tym sadzicie).Szkoda że na razie jest tak mało inf.
Napisano
Ale mimo wszystko bardzo jestem ciekaw jak to bedzie w praktyce wyglądało.A najbardziej bedzie mnie interesowała cena w porównaniu do X-50-70
Napisano
W/g informacji cena x-terra705 taka jak obecnie 70,tyle ze tylko z jedna cewka standartowa 7,5 khz DD -chwilowo bez instrukcji po polsku.
x-terra 70 staniala o okolo 500 zl tyle ze w Norwegii + gratisy.
Napisano
Tak bym tego nie nazwał. X70 jest na rynku już ładny szmat czasu i Minelab podchodzi profesjonalnie do sprawy robiąc aktualizację linii. Gdyby zmiany były większe to już byłyby po prostu inne wykrywacze. Generalnie to jeden z najlepszych sprzętów więc nie widzę potrzeby czegoś bardzo radykalnego.

Pozdrawiam

VW
Napisano
aktualizacja mogłaby polegać również na poprawieniu dyskrymy w zakresie żelaza umożliwiając eliminację drobnych śmieci - taki ukłon w stronę chełmokopów...

I mogliby zatrudnić dodatkowych ludzi na dziale 'kontroli jakości' - zwłaszcza w irlandzkiej montowni.Też by się przydało.
Napisano
Witam ! -wlasnie zakupilem x-terra 705,niestety nie mialem wczesniej doczynienia z x-terra,w jaki sposob nastawic wykrywacz do szukania moneti innych precozjow kolorowych.Prosze o wytlumaczenie tylko tak bardzo przystepnie.
Napisano
http://www.joanallen.co.uk/a_minelab_metal_detectors_uk.html mieszkam w uk uzywam ace 250 ale zaczynam zastanawiac sie nad 705 dobre info w po ang. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie