piotr777 Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Proszę o wydatowanie,i pochodzenie jeśli to możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 szerokość 2,4cmwysokość 2.7cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 XVIIIw, ale pewnie poczatek.Nie znam się na wizerunkach świętych, ale wydaje mi się że na Awersie - NMP z Dzieciatkiem, a na rewersie Św. Dominik.produkcja może być rzymska, niestety nie widac zbyt wielu szczegółów.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldbaum Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Święty Alojzy Gonzaga sądząc po wydatnym nosie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 he,heNochal wydatny ale nie sądze by to był Gonzaga.Przecież on zmarł w wieku 23 lat a ten wizerunek przedstawia łysiejącego pana w wieku przynajmniej średnim.Chyba że się zestarzał razem z medalikiem :) ( jak u Oscara Wilde )piotrze777A może da się odcyfrować chociaż parę widocznych literek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldbaum Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Ja tam widzę S ALOYS od Aloysius czyli Alojzy, a przed nochalem widać o od Gonzaga, ale może faktycznie się mylę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Albo ja się mylę bo napisy i nochal chyba rzeczywiście wskazują na Gonzagę.Jest jeszcze paru św.Antonich ale jeśli medalik jest tak stary jak sądzi 8total4 to świety był wtedy tylko Gonzaga.Chyba , że któregoś przeoczyłem :)pozdro-EMPAI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 mam bardzo jasny monitor i widze praktycznie tylko kontury, dlatego pisałem że Św. Dominik.EMPAI: medalik jest zdecydowanie sprzed 1760r.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjednooki Napisano 2 Maj 2017 Share Napisano 2 Maj 2017 Witam. Odświeże temat czy na podstawie lepszych zdjęć medalika jest ktoś w stanie go wydatowac. Pozdrawiam Zjednooki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjednooki Napisano 2 Maj 2017 Share Napisano 2 Maj 2017 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.