makul Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Napisano 1 Kwiecień 2009 Witam,proszę o identyfikację siodła-nie wiem z jakiej epoki. Kolega powiedział że moze być niemieckie lub austriackie ale pewności nie mamy.Jeśli jest to mix to do jakiego wzoru jest najbardziej zbliżone?makul
kijow Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Poszukaj bić na siedlisku powinny być moim zdaniem to niemiecka kulbaka.
hubertosq Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 powiedz mi znawco do to jest 'siedlosko' w siodle bo ja jakos o czyms takim nie słyszalem. a sygnatur mozna poszukac po całym siodle bo w roznych ciekawych mojscach producenci je dawali
makul Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 na 9 zdjęciu znalazłem sygnatury - na części skórzanej (zaczynam od dołu) jest wybity numet 49802; na metalowym zaczepie jest wybita cyfra 3 i taka sama cyfra wybita jest obok na drewienku.Innych sygnatur brak. Coś wam to mówi?
kopijnik2 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 1934 -1939 Militär Pferde Sattel L. Stuker DekorAuf den Steigbügel ist die Zahl 1939 zu sehen.Es hat 2 Stempel 1er: Kreuz und R und 2ter: L. Stucker ? Bern 34 ?Sie bieten so wie er auf dem Bild zu sehen ist.Gebrauchsspuren und Abnutzung unten Polsterung oder so.Bei Fragen bedenken Sie bitte das ich ein Laie bin und dies ein Fremdverkauf ist.
makul Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Ja młodszy jestem - rosyjskiego za okupacji komunistycznej się uczyłem; niemca nie pamiętam więc proszę ludzkim językiem:)
kopijnik2 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Wachmistrz Kalita - w takich wypadkach - kobyłę na rozmowę posyłał"... Knuj...
kopijnik2 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 25"http://www.taunusreiter.de/WR_Armeesattel.html
kowalinho Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Niemieckie ewidentnie, ichniejszych wzorów nie ogarniam specjalnie, niewiele się zmieniały przez te lata, ale jak popatrzyłem to wygląda na wz25.Siedlisko... dooobre, co najwyżej siedlisko moli albo korników :-)
muslim Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Kopijnik a moze jaką dobrą stronke z homontami widziałeś?Z gory wielkie dzieki
Pytanie
makul
Witam,
proszę o identyfikację siodła-nie wiem z jakiej epoki. Kolega powiedział że moze być niemieckie lub austriackie ale pewności nie mamy.
Jeśli jest to mix to do jakiego wzoru jest najbardziej zbliżone?
makul
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.