torba5 Napisano 31 Marzec 2009 Autor Napisano 31 Marzec 2009 witam jak w tytule tulejowych nie czaje wogóle a przyszedł dzisiaj z nowymi po likwidacji kolekcji ,nie będe ściemniał identyfikacja jest mi konieczna żeby go wystawić a nie chce potem być o coś posądzany dzięki i pozdrawiam
zancus Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 do karabinów Enfield od modelu 1853 wzwyż i do Springfieldów model 1869 wzwyż kalibru .577 (Enfield) i .58 (Springfield), jeżeli średnica wewnętrzna tulei to ok. 20 mm
torba5 Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Napisano 1 Kwiecień 2009 srednica wewnętrzna tuleji to około 16 mm długość tuleji 75 mm zewnetrzna tuleji około 22 mm pozdro
zukuri Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Jaka jest długość całkowita bagnetu ?W którym miejscu mierzyłeś średnicę wewnętrzną tulei- przy mostku, czy od strony ostrza (stożkowa) ?Masz najprawdopodobniej brytyjski bagnecik do kb. Martini Metford M-1876.Czy na bagnecie są wybite egipskie literki ? Sporo takich bagnetów trafiło do Egiptu.Pozdrawiam, Piotr
zukuri Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 ...jeszcze jedno- czy mostek przy wlocie tulei jest przecięty ? Dobrze widzę ?Pozdrawiam, Piotr.
torba5 Napisano 31 Marzec 2009 Autor Napisano 31 Marzec 2009 witam jak w tytule tulejowych nie czaje wogóle a przyszedł dzisiaj z nowymi po likwidacji kolekcji ,nie będe ściemniał identyfikacja jest mi konieczna żeby go wystawić a nie chce potem być o coś posądzany dzięki i pozdrawiam
zukuri Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Pierwszy tulejowy:http://old-smithy.info/country%20sheets/egypt.htmPozdrawiam, Piotr
Pytanie
torba5
witam jak w tytule tulejowych nie czaje wogóle a przyszedł dzisiaj z nowymi po likwidacji kolekcji ,nie będe ściemniał identyfikacja jest mi konieczna żeby go wystawić a nie chce potem być o coś posądzany dzięki i pozdrawiam
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.