zabi Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Witam!Chciałbym oczyścić dokładnie gaźniki do motocykla M72 z różnych nalotów, śniedzi i innych syfów, które po latach eksploatacji się nagromadziły. Są jakieś dobre środki lub może domowe sposoby aby to ładnie oczyścić i co najważniejsze nie uszkodzić gaźników?? Co koledzy polecaja?? Na forum allegro, polecili mi środek Carb Cleaner", miał ktoś z tym do czynienia?? Dobry środek?? Nie uszkodzi starych gaźników??Pozdrawiam i z góry dzięki za pomocZabi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Stara sprawdzona metoda to moczenie w benzynie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pooshkins Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Rozebrać w mak,wyczyścić benzyną za pomocą pędzelka.Przedmuchać sprężonym powietrzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Korpusy po rozebraniu wygotować w wodzie z proszkiem a lepiej z dodatkiem sody oczyszczonej. Ładnie się wtedy błyszczą. To bardzo proste gaźniki, po rozebrani można stosować dowolne środki do czyszcenia gaźników bo nie ma niebezpieczeństwa uszkodzenia uszczelnień gumowych (bo ich nie ma). Na koniec wszystko wymyć bęzyną i przedmuchać z kompresora.WojtekPS.Dwa tygodnie temu dokładnie to samo robiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 A jak ten Carb Cleaner się sprawuje? Jest na allegro za 44 zeta, więc trochę dużo ale jeżeli jest dobry i sprawdzony środek to wtedy użyje tego. A soda nie zeżre tych gaźników? Chciałem jeszcze oczyścić gaźnik Amal do DKW NZ 350 i jakby go uszkodziło to szkoda troche wtedy. W jakiej proporcji w stosunku do ilości wody wsypać tej sody? Nawet się zrymowało;pPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Nie znam tego specyfiku z Alledrogo. Sody dawałem a oko" powiedzmy łyżeczke na garnek gdzie się mieścił jeden gaźnik. Ten Amal to znal czy mosiądz?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 Cyrograf wysłałem wiadomość na priv'a.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.