Skocz do zawartości

ćwieki do podkucia butów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Agencja Mienia Wojskowego sprzedaje gwozdzie do butów,szydła i inne przybory szewskie.
Napisano
Oddział w Bydgoszczy ale trzeba kupić pakiet tzn. 2500 kg gwozdzi + inne rzeczy za ok 400zł. Ewentualnie szukać sklepów z artykułami szewskimi np w Gdyni przy ul. Śląskiej.W innych miastach są pewnie też.
Napisano
Sklep w Gdyni nie ma, juz sprawdzony przez Wiktora. Kompletujemy polskie wrześniowe, sprawdzałem też kilu szewców Gdańsku i Sopocie. Wczoraj puściłem tez maile do firm sprzedających art. szewskie. Zobaczymy.
Chyba, że ktoś kupi te 2500 kg.....
Napisano
Mietek ,tez kompletuje polskie wyposazenie wrzesniowe i wlasnie mam najwiekszy problem z trzewikami i z cwiekami , slyszalem ze takie trzewiki razem z cwiekami robi ,lubelska lub poznanska firma Protektor" )bron boze nie jest to reklama :P)

pzdr
mp
Napisano
Tak robią, trzeba usunąć opinacz: http://www.protektor.lublin.pl/militarna.php?op=sz&id=18&pid=-1
Podobno drogie. Ja kupiłem na skórzanej podeszwie -allegro (teraz są po 47 zł) ale max numer to chyba 26 czy 27. Numeracja jest faktycznie o 1,5-2 większa, bo jest miejsce na onuce. Tylko czym je podkuć!!!!
Może ktoś ma rodzinę w Lublinie aby załatwić te gwoździe???
  • 2 weeks later...
Napisano
Sklep w Gdyni na ul. Sląskiej nadal istnieje. Mają rózne drobiazgi,jakieś gwozdzie też ale okrągłe nie takie jak drzewiej bywały....
Napisano
O jaki sklep na Śląskiej chodzi?? Chyba nie o Fleka, bo bywam tam ostatnio często, pytałem się nie raz o te gwoździe to pokazywali mi takie cienkie do przybijania podeszw, a o innych nie słyszeli wogóle...
Napisano
Zgadza się, sklep wGdyni istnieje ale nie ma gwoździ. Obmailowałem różne hurtownie itp, ale bez efektu...
W każdym razie szukam dalej...
Napisano
U mnie tez nic choc namierzam sklep w ktorym kupuja podchorazacy. Moze cos sie uda. Coraz trudniej z tym sprzetem ja nawet nie moge znalesc spodni podchorazego wojsk ladowych na rozmiar 175-180 na 88-90. Ktos ma?
Napisano
Gwoździe ośmiokątne o wysokości ok. 4mm ma p. Wiesław Barski-szewc z Radomska (tel. 0-44 738 30 77). Robi też buty juchtowe kawaleryjskie, oficerki, sztyblety.
  • 5 weeks later...
Napisano
Faktycznie te ćwieki to piekielnie trudna sprawa.
W Poznaniu nigdzie tego nie ma.
Mnie się udało znaleźć w garażu wojenną pamiątkę-całą puszeczkę i jestem wniebowzięty :-)
Gorzej,jak się zetrą albo powypadają-wtedy faktycznie trzeba będzie kupić te 2500 kg...
  • 5 years later...
Napisano
Odgrzebię stary temat. Potrzebuję gwoździ ośmiokątnych, w celu podkucia saperek BW. Jest wykwalifikowany szewc starej daty, który by je podkuł, jednak jest pewien problem z gwoździami. Na znanym i popularnym serwisie aukcyjnym ostatnio w tym temacie posucha. Czy ktoś ma jakieś wskazówki gdzie można by szukać tego typu asortymentu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie