mietek Napisano 22 Luty 2004 Autor Share Napisano 22 Luty 2004 Czy ktoś wie gdzie można kupić gwoździe (ćwieki), aby podkuć buty na skórzanej podeszwie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 22 Luty 2004 Share Napisano 22 Luty 2004 własnie tez bym sie chetnie dowiedzial bo bede potrzebował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boro Napisano 22 Luty 2004 Share Napisano 22 Luty 2004 ...i ja byłbym zainteresowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Luty 2004 Share Napisano 22 Luty 2004 Agencja Mienia Wojskowego sprzedaje gwozdzie do butów,szydła i inne przybory szewskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 22 Luty 2004 Autor Share Napisano 22 Luty 2004 Można coś więcej? Który oddział AMW? Po ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 Oddział w Bydgoszczy ale trzeba kupić pakiet tzn. 2500 kg gwozdzi + inne rzeczy za ok 400zł. Ewentualnie szukać sklepów z artykułami szewskimi np w Gdyni przy ul. Śląskiej.W innych miastach są pewnie też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 bert a gdzie dokladnie , bo tez jestem z gdyni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 23 Luty 2004 Autor Share Napisano 23 Luty 2004 Sklep w Gdyni nie ma, juz sprawdzony przez Wiktora. Kompletujemy polskie wrześniowe, sprawdzałem też kilu szewców Gdańsku i Sopocie. Wczoraj puściłem tez maile do firm sprzedających art. szewskie. Zobaczymy.Chyba, że ktoś kupi te 2500 kg..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 Mietek ,tez kompletuje polskie wyposazenie wrzesniowe i wlasnie mam najwiekszy problem z trzewikami i z cwiekami , slyszalem ze takie trzewiki razem z cwiekami robi ,lubelska lub poznanska firma Protektor" )bron boze nie jest to reklama :P)pzdr mp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 23 Luty 2004 Autor Share Napisano 23 Luty 2004 Tak robią, trzeba usunąć opinacz: http://www.protektor.lublin.pl/militarna.php?op=sz&id=18&pid=-1Podobno drogie. Ja kupiłem na skórzanej podeszwie -allegro (teraz są po 47 zł) ale max numer to chyba 26 czy 27. Numeracja jest faktycznie o 1,5-2 większa, bo jest miejsce na onuce. Tylko czym je podkuć!!!!Może ktoś ma rodzinę w Lublinie aby załatwić te gwoździe??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 Mietek kupilem te same buty od tego samego czlowieka. Jak bys cos znalaz na temat podkucia to daj znac na forum. Oczywiscie jak ja cos znajd to was powiadomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Sklep w Gdyni na ul. Sląskiej nadal istnieje. Mają rózne drobiazgi,jakieś gwozdzie też ale okrągłe nie takie jak drzewiej bywały.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 O jaki sklep na Śląskiej chodzi?? Chyba nie o Fleka, bo bywam tam ostatnio często, pytałem się nie raz o te gwoździe to pokazywali mi takie cienkie do przybijania podeszw, a o innych nie słyszeli wogóle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 2 Marzec 2004 Autor Share Napisano 2 Marzec 2004 Zgadza się, sklep wGdyni istnieje ale nie ma gwoździ. Obmailowałem różne hurtownie itp, ale bez efektu...W każdym razie szukam dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 U mnie tez nic choc namierzam sklep w ktorym kupuja podchorazacy. Moze cos sie uda. Coraz trudniej z tym sprzetem ja nawet nie moge znalesc spodni podchorazego wojsk ladowych na rozmiar 175-180 na 88-90. Ktos ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 Gwoździe ośmiokątne o wysokości ok. 4mm ma p. Wiesław Barski-szewc z Radomska (tel. 0-44 738 30 77). Robi też buty juchtowe kawaleryjskie, oficerki, sztyblety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Faktycznie te ćwieki to piekielnie trudna sprawa.W Poznaniu nigdzie tego nie ma.Mnie się udało znaleźć w garażu wojenną pamiątkę-całą puszeczkę i jestem wniebowzięty :-)Gorzej,jak się zetrą albo powypadają-wtedy faktycznie trzeba będzie kupić te 2500 kg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 a ja ostatnio miałem w rękach te buty kompani reprezentacyjnej w rozmiarach 29 i 29,5... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Odgrzebię stary temat. Potrzebuję gwoździ ośmiokątnych, w celu podkucia saperek BW. Jest wykwalifikowany szewc starej daty, który by je podkuł, jednak jest pewien problem z gwoździami. Na znanym i popularnym serwisie aukcyjnym ostatnio w tym temacie posucha. Czy ktoś ma jakieś wskazówki gdzie można by szukać tego typu asortymentu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.