czarny bocian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 witam ,ktos kiedys pytal gdzie znajduje sie sie miejsce wpod Tłuszczem w ktorym stal radar niemiecki ,wiec znalazlem to miejsce .
czarny bocian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 to zdjecie innej podstawy pod radar ....te pod Tłuszczem sa duzo duzo wieksze ,leza na obszarze okolo 100 metrow,w najblizszym czasie wrzuce fotki ,dzis bylo ciemno .
czarny bocian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 tak w okolicy ,jeszcze nie szukalem.
piotr777 Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Kurde i ta podstawa tam stoi?????????mieszkam 4,5km od Tłuszcze i jej nie widziałem wstyd......
czarny bocian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 tez chodze z wykrywka kilka lat i dopiero dzis ktos mi to pokazal ,podobno sa tam zasypane dzwi stalowe prowadzace pod ziemie.
piotr777 Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 lepiej Pssst bo zaraz będzie rozkopane kiedy się tam wybierasz?
czarny bocian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 radar stal krotko ,miejscowi ludzie budowali to okolo roku ,a po 4 miesiacach zostal zbombardowany ,wiec nie sluzyl dlugo.
czarny bocian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 jak sie troche cieplej zrobi ,moze w tygodniu zrobie foty.
czarny bocian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 jest tam gdzie szukac ...cisza ,spokoj i kawl obszaru...nietknietego.
beaviso Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Witam,To mogłem ja pytać albo kolega Alkali. W tym temacie się specjalizujemy od paru ładnych lat. Tłuszcz i tamtejsza (rzekoma lub faktyczna) kompania radarowa o kryptonimie Wieloryb" to dla nas ciągle biała plama na mapie.Jestem bardzo ciekaw ciągu dalszego i fotek. Trochę mnie niepokoi, że wspominasz o czymś znacznie większym. Mnie interesują głównie obiekty identycznie z tym pokazanym na zdjęciu. Ale jestem dobrej myśli i czekam na ciąg dalszy relacji. Dziękuję za zaangażowanie!M.
czarny bocian Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 podobnych obiektow tam nie ma ,jest to o wiele wieksze ,przypomina to okreg o srednicy okolo 50-60 metrow z bryl betonu w ktorych zachowale sie jakes mocowania i widac pozostalosci po odcietych teownikach,widocznie byl to duzych rozmiarow radar.
beaviso Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Mogła być też duża radiostacja. Postaraj się zrobić dobre zdjęcia i zmierzyć średnicę obiektu krokami. Niejedno widziałem, może coś uradzimy, o ile rzecz miała faktycznie związek z radarami.M.
zebu74 Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Do beaviso,jeśli interesują Cię podstawy takie jak na fot.powyżej to mogę psrtyknąć fotkę takiej samej z okolic Żar w Lubuskim.A własciwie dwóch tylko jedna w kompletnej ruinie,są ok.100 m od siebie.Stoją niedaleko mojej azy".Daj znać.pzdr
beaviso Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Zebu, dziękuję za sygnał. Nie będę Cię fatygował, bo podstawy spod Żar są już pstryknięte" ;-) Dzięki i pozdrawiam.M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.