Ozzmosis Napisano 22 Luty 2004 Autor Share Napisano 22 Luty 2004 Znalazłem kapsel porcelanowy od butelki po piwie z napisem Grenzmark Brauereien". Czy zna ktoś może historię tego browaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Tak, przed wojną to on był z Łodzi ;-). Kiedyś wykopałem taki jeden (wojenny), a potem też przypadkiem - przedwojenny. Ciekawostka.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 W czasie wojny Gustaw vel Gustav ograniczył produkcję piwa i skupił się głównie na napojach chłodzących typu oranżada i lemoniada :) Widocznie takie trunki sprzedawały się w wojnę lepiej niż piwo.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Ozzmosis - jakbys wrzucił fotkę tej porcelanki byłoby łatwiej.Romel - Fr.Karpiński w Warszawie - produkowali oranżady ,wody mineralne i kwasy owocowe ,sądzę ,że twoja flaszka jest brązowa o pojemności 1 litra - takie są najpopularniejsze z tej wytwórni.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Ozzmosis - wychodzi na to ,że jest to porcelanka z Grenzmark Brauereien" z Schaag - nie wiem ,gdzie to miasto dokładnie leży w Niemczech.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 A oto moje (własnoręcznie znalezione lub wykopane) porcelanki ,przeważnie dawne Prusy Wschodnie - okolice Olsztyna ,Królewiec ,Kętrzyn ,Morąg...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Ciekawe, czy masz taką: Gustav Keilich Litzmannstadt.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzmosis Napisano 22 Luty 2004 Autor Share Napisano 22 Luty 2004 Znalazłem kapsel porcelanowy od butelki po piwie z napisem Grenzmark Brauereien". Czy zna ktoś może historię tego browaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 22 Luty 2004 Share Napisano 22 Luty 2004 Ja mam butelke z kapslem FR.KARPIŃSKI W WARSZAWIE SP.AKC , może ktoś wie coś o moim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Ozzmosis
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.